De Ce s-au dat subiecte înşelătoare la Bacalaureat

Subiectele de la Bacalaureat n-au fost  foarte dificile, ci perfid formulate. Evident, elevii foarte buni şi foarte atenţi nu au avut probleme. Să nu uităm însă că Bacalaureatul nu e menit să identifice vârfuri, ci este adresat nivelului mediu. Nu este un concurs, care să-i selecteze pe cei mai buni, ci un examen care verifică dacă sunt asimilate cunoştinţele de bază.

val valcu, dcnewsDe ce să introduci subiecte capcană, m-am întrebat? Am găsit două posibile explicaţii. Una este cât se poate de pragmatică, legată de interesele organizatorilor (profesorii care alcătuiesc subiectele şi şmecherii din minister). Mai precis, e vorba despre  meditaţii.

Dacă părinţii observă că nu e de ajuns ca elevul să înveţe, el trebuie să fie şi antrenat, pentru a nu cădea în capcană, atunci vor investi în meditatori. Interesele profesorilor sunt astfel satisfăcute (De vină este, fireşte, statul, care nu îi plăteşte suficient, obligându-i să dea meditaţii...dar asta e altă poveste).

Care ar fi a doua explicaţie? Organizatorii Bac-ului  îi pregătesc pe copii pentru viaţa din România. Într-o ţară în care eşti păcălit din supermarket până în secţia de votare, nu contează ce ai în cap, ci cât de mult deschizi ochii, să nu cazi în cursă.

Citeşte şi:

Capcană fără sens la română, la Bac: Elevii, încurcaţi de subiecte perfid formulate

Subiect înşelător la Matematică, la fel ca la Română, spun sindicaliştii. Cui foloseşte păcălirea elevilor?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel