Vrei o casă curată și igienizată? Trebuie să acorzi atenție acelor spații unde se pot dezvolta bacterii! Iată de ce se adaugi bicarbonat de sodiu și oțet în vasul de toaletă.
Într-o casă, unul dintre locurile în care se strâng bacterii este vasul de toaletă. Germenii care se dezvoltă într-un vas de toaletă pot duce la apariția multor probleme de sănătate, în cazul în care nu sunt eliminați.
Există și un truc simplu care te scapă de bacteriile din vasul de toaletă. Ai nevoie doar de un pahar de oțet și o lingură de bicarbonat de sodiu.
Încălzește oțetul la o temperatură de 40 de grade Celsius, iar apoi adaugă bicarbonatul de sodiu. Pune amestecul obținut în vasul de toaletă și lasă-l să acționeze câteva ore. Ar fi bine să-l aplici seara și să lași soluția să acționeze pe parcursul întregii nopți.
Când amestecul este adăugat în toaletă, dizolvă calcarul, înlătură rugina și elimină bacteriile.
Dacă ai o cabină de duș acasă, probabil că te-ai lovit de depunerile de calcar cauzate de apa dură. N-ai reușit până acum să cureți cabina de duș așa cum ți-ai fi dorit? Ei bine, ai nevoie de o soluție cu oțet sau lămâie și bicarbonat de sodiu.
Soluția cu oțet și bicarbonat de sodiu
Oțetul dizolvă petele de apă dură și depunerile de săpun, iar bicarbonatul de sodiu acționează ca un abraziv.
Mai întâi, trebuie să umpli cu oțet un recipient cu pulverizator. Apoi, pulverizează oțetul pe toată suprafața cabinei de duș afectată de depunerile de calcar și lasă-l să acționeze timp de 10 minute.
După cele 10 minute, ia un burete, pune pe el bicarbonat de sodiu și freacă bine cabina de duș.
În cele din urmă, trebuie să clătești geamul cu apa de la duș, iar apoi să-l ștergi cu o lavetă din microfibră. Încearcă, la final, să folosești și un produs pentru curățarea geamurilor.
Există câteva trucuri de curățenie pe care le știu și le aplică mulți oameni în casele lor, dar ele fac mai mult rău decât bine. Iată care sunt acestea și de ce sunt, de fapt, greșite:
Dezinfectarea bureților în cuptorul cu microunde
Trucul de curățenie care presupune dezinfectarea bureților în cuptorul cu microunde circulă pe Internet de foarte multe timp, dar nu este unul bun pentru că bacteriile încă rămân pe ele. Specialiștii recomandă înlocuirea bureților în fiecare săptămână.
(Citește continuarea articolului AICI.)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News