Știi de ce ar trebui să adaugi cola în aluatul șnițelelor și nu numai? Este foarte simplu. Acest truc îți va fi de mare folos.
Nu e bine să prăjești de două ori în același ulei. Impuritățile arse sunt nocive pentru organism. Uleiul curat presupune mai puține riscuri pentru sănătate.
Pentru alimentele prăjite, este bine să folosești ulei din germeni de porumb sau ulei de palmier. Aceste uleiuri au un punct ridicat de fierbere și nu eliberează radicalii liberi și toxinele pe care le emană uleiul de floarea soarelui.
Ca să nu mai sară uleiul când pui carnea sau cartofii prăjiți în tigaie, e bine să presari puțină sare în tigaie. Când faci plăcinte, gogoși sau șnițele pe care trebuie să le prăjești, adaugă puțină apă minerală sau cola în aluat, scrie libertatea.ro. Poți adăuga și puțin bicarbonat de sodiu. Aluaturile vor fi mai pufoase, mai aerate, se vor prăji mai repede și vor absorbi mai puțin ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu