De ce să bei apă cu sare înainte de masă. "Minunea se întâmplă la o oră"

De ce să bei apă cu sare înainte de masă. "Minunea se întâmplă la o oră" / Foto: Pixabay
De ce să bei apă cu sare înainte de masă. "Minunea se întâmplă la o oră" / Foto: Pixabay

Află în articol de ce este bine să bei apă cu sare înainte de masă.

Se pare că tradiția românilor de a-i întâmpina pe oaspeți cu pâine, sare și un ulcior cu apă ascunde în spate un motiv foarte bine întemeiat, legat de sănătate. Apa și sarea înainte de masă fac minuni pentru sănătatea întregului organism și este cel mai important secret al longevității.

"Poporul român te primea pe timpuri cu pâine și sare și un ulcior cu apă. Dacă iei pâine cu sare și apă înainte de masă, atunci furnizezi corpului solventul apă, furnizezi ionul de clor din sare, și atunci acidul carbonic care, de la fiecare celulă limfatică sau sanguină, se adună în preajma stomacului, disociază H2cCO3, un hidrogen îl lipești la clor, și ai acid clorhidric. Doar așa se formează, dacă mănânci la oră fixă și apă și sare înainte de masă! 

Iar minunea se întâmplă la o oră după masă. Nu am găsit în niciun articol în limba română expresia maree alcalină postprandială. La o oră după masă, disocierea acidului carbonic H2CO3 minus H înseamnă bicarbonat lichid.

Jumătate de litru de bicarbonat lichid se varsă din stomac până la ultimul degețel la o oră după masă și îți realcalinizează corpul. Pentru că în corp nimic nu se pierde, totul se transformă. Și de aceea, acest acid carbonic, el trebuie să funcționeze sub formă de expirație acid carbonic, revine bicarbonat, revine acid carbonic, este un flux-reflux care trebuie respectat. Am atins aici, plenar, primul secret al longevității. Masa la oră fixă pentru a declanșa mareea alcalină postprandială",  a explicat Adrian Vornicu în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Apa se bea cu o jumătate de oră înainte de masă

"Bei apă cu o jumătate de oră înainte de masă, te oprești, nu se mai bea apă până la o oră înaintea mesei, după cinci minute iei sare, pui un bob, două de sare pe limbă, cât vezi că reflexul salivar îți permite, poți să pui degetul în solniță și pui sare, și dacă îți mai permite o dată mai pui o dată, după care te-ai oprit. Vine ora mesei.

Și o să vezi că în trei săptămâni se formează reflexul gastric, când îți sfârâie burta de foame, cum se numește în popor, și atunci știi că trebuie să mănânci. Acolo este momentul în care trebuie să mănânci. Pentru că acea mâncare bine ionizată, digerată, va intra sub formă de pastă", a mai spus Adrian Vornicu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel