Uleiul de măsline e o adevărată minune pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să consumi o lingură din acesta, în fiecare dimineață.
Consumul unei singure linguri de ulei de măsline la micul dejun este benefic din mai multe motive, potrivit experţilor greci.
1. Îmbunătăţirea funcţiei creierului
Conform studiilor, consumul de ulei de măsline ajută la îmbunătăţirea memoriei. Mai exact, consumul acestuia ajută la reducerea acumulării de plăci în celulele creierului, care este asociată cu dezvoltarea demenţei, inclusiv a bolii Alzheimer, scrie Rador, citând actualno.com.
2. Îmbunătăţirea sănătăţii şi densităţii oaselor
Uleiul de măsline conţine multe oligoelemente necesare pentru sănătatea oaselor şi articulaţiilor. Dacă este combinat cu alte alimente bogate în acizi graşi omega-3 în dietă, rezultatele pot fi şi mai vizibile în artrită.
3. Reducerea inflamaţiei
Cercetările arată că uleiul de măsline şi alimentele omega-3 pot ajuta la combaterea inflamaţiei şi oferă beneficii pentru ameliorarea afecţiunilor inflamatorii cronice.
4. Îmbunătăţirea funcţiei intestinale
Un alt motiv care te poate încuraja să iei o lingură de ulei de măsline la micul dejun - un astfel de obicei are un efect pozitiv asupra motilităţii intestinale şi previne constipaţia. De asemenea, persoanele care consumă în mod regulat ulei de măsline întâmpină rareori probleme precum balonarea cauzată de congestia intestinală.
5. Îmbunătăţirea aspectului pielii
Nu întâmplător, multe creme pentru piele conţin ulei de măsline - proprietăţile sale antibacteriene şi antiinflamatorii pot fi folosite cu succes împotriva umflăturilor, înroşirii şi ridurilor de pe piele. Utilizarea constantă a acestui produs în fiecare dimineaţă contribuie la sănătatea şi aspectul pielii în general, datorită efectului său pozitiv asupra tractului digestiv şi prevenirea constipaţiei, potrivit publicaţiei greceşti Pronews.
Este bogat în grăsimi mononesaturate sănătoase
Uleiul de măsline este uleiul natural extras din măsline, rodul măslinului. Aproximativ 14% din ulei sunt grăsimi saturate, în timp ce 11% sunt polinesaturate, cum ar fi acizii grași omega-6 și omega-3.
Dar acidul gras predominant din uleiul de măsline este o grăsime mononesaturată numită acid oleic, care reprezintă 73% din conținutul total de ulei. Studiile sugerează că acidul oleic reduce inflamația și poate avea chiar efecte benefice asupra genelor legate de cancer.
Conține cantități mari de antioxidanți
Uleiul de măsline extravirgin este destul de hrănitor. Pe lângă acizii grași benefici, conține cantități modeste de vitamine E și K.
Dar uleiul de măsline este, de asemenea, încărcat cu antioxidanți puternici. Acești antioxidanți sunt activi din punct de vedere biologic și vă pot reduce riscul de boli cronice.
Poate ajuta la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale
Accidentul vascular cerebral este cauzat de o tulburare a fluxului sanguin către creier, fie din cauza unui cheag de sânge, fie din cauza sângerării. În țările dezvoltate, accidentul vascular cerebral este a doua cea mai frecventă cauză de deces, chiar după bolile de inimă.
Relația dintre uleiul de măsline și riscul de accident vascular cerebral a fost studiată pe larg.
O analiză amplă a studiilor efectuate pe 841.000 de persoane a constatat că uleiul de măsline era singura sursă de grăsimi mononesaturate asociată cu un risc redus de accident vascular cerebral și boli de inimă.
Într-o altă analiză a 140.000 de participanți, cei care au consumat ulei de măsline au avut un risc mult mai mic de accident vascular cerebral decât cei care nu au consumat. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News