Tu știai de ce ar trebui fierbi cartofii în apă cu sare și oțet, înainte de a-i pune la prăjit? Este foarte simplu! Vei folosi acest truc mereu.
Publicitate
Sarea și oțetul pot frăgezi cartofii, dar, în același timp, le oferă acea crustă crocantă, exquis.ro. În oala în care fierb cartofii pune câteva linguri de oțet alb și o lingură de sare. Lasă să fiarbă până se înmoaie, apoi feliază-i și pune-i într-o tigaie cu ulei de măsline. Prăjește cartofii până devin aurii.
Oțetul alb are un conținut scăzut de calorii și conține o cantitate mică de micronutrienți – mangan, seleniu, calciu, magneziu și fosfor. O cană de oțet alb furnizează următoarele substanțe nutritive:
- 43 de calorii
- 0,1 grame carbohidrați
- 0,1 miligrame mangan (7% DZR)
- 1,2 micrograme seleniu (2% DZR)
- 14,3 miligrame de calciu (1% DZR)
- 2,4 miligrame de magneziu (1% DZR)
- 9,5 miligrame fosfor (1% DZR.)
Vezi și: Cum păstrezi roşiile, peste iarnă, fără să le fierbi. Metoda simplă și eficientă
Cum faci să nu-ți iasă uscat pieptul de pui. Așa va fi suculent
Cum faci cei mai CROCANȚI CARTOFI prăjiți
Curăţă cartofii, spală-i şi taie-i după gustul tău. Lasă cartofii minim o oră în apă rece, la înmuiat. Această etapă elimină o parte din amidon. Cu cât mai puţin amidon rămâne în cartofi, cu atât vor fi mai crocanţi, potrivit retetepractice.ro. Usucă-i foarte bine între şervete de hârtie şi pune uleiul la încins la foc mediu.
Prăjeşte-i în mai multe multe serii, cca 6-7 minute la foc mediu, până devin foarte puţin aurii. Scoate-i pe şervete de hârtie absorbante, apoi continuă cu următoarele serii. După ce ai terminat cu toţi, dă focul mare şi încinge uleiul mai tare. Prăjeşte din nou cartofii în serii, câte 1-2 minute, până când se rumenesc uniform. Scoate-i, săreaza-i şi serveşte-i imediat.
Ce fel de sare se pune la murături. Gospodinele trebuie să știe!
Cartofi prăjiți foarte crocanți, fără ulei
Poți obține cartofi crocanți fără să folosești uleiul. Un truc des folosit este acela de a presăra puțină făină peste cartofi, înainte de a-i introduce la cuptor.
Un alt truc. Înainte să fie prăjiţi, cartofii se fierb în apă cu oţet balsamic, ceea ce le va da o savoare deosebită în interior, eliminându-se astfel și o cantitate mare de amidon din ei. De asemenea, nu se vor imbiba cu grăsime când se prăjesc.
De asemenea, dacă îți dorești o friptură suculentă la interior cu o crustă spectaculoasă la exterior, alături de cartofii prăjiți, nu trebuie să întorci carnea prea des în tigaie sau pe grătar.
Vezi și: Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!
Cum vezi dacă saramura pentru murături este bună. Ai nevoie de un ou. Testul eficient
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu