De ce să fierbi ouăle învelite în staniol. Trucul secret folosit de gospodinele istețe. Există un truc magic care te poate salva, când vine vorba de ouăle fierte. Iată când îl poți folosi.
Fierbe oul crăpat fără să curgă. Dacă oul este crăpat, înainte de a-l pune la fiert, înveleşte-l în folie de aluminiu. Nu va mai curge în apă.
Adaugă câteva linguri de oţet alb în apă atunci când vrei să faci ochiuri în apă. Acesta va ajuta albuşul să stea la un loc.
Dacă vrei să decojești ouăle fierte mai ușor, tot ce trebuie să faci este să adaugi doar o linguriță de bicarbonat de sodiu în oala în care le fierbi, când apa clocotește. Ouăle care sunt mai vechi de 7 zile se fierb mai greu și se decojesc și mai greu, în general.
Un alt truc simplu, care te ajută să aflii dacă ouăle sunt proaspete sau nu este să pui oul în apă. Dacă acesta se scufundă, înseamnă că este proaspăt. Dacă rămâne la suprafață, înseamnă că sunt aproape de termenul de expirare.
Vezi și: De ce să pui suc de lămâie în apa în care fierbi orezul. Nicio carte de bucate nu-ți explică asta
De ce să adaugi dovlecei fierți în salata de vinete. Secretul furat de la mama. Rezultat excepțional
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News