Ai tot auzit, probabil, că fețele de pernă din mătase sunt mai bune pentru piele și păr. Se pare că și satinul, varianta la fel de alunecoasă şi de plăcută la atingere a mătăsii, dar puțin mai accesibilă – are beneficii pentru frumusețe.
În ultima vreme, fețele de pernă din mătase au devenit un trend pentru că se presupune că sunt mai bune decât fețele de pernă din bumbac care vin adesea în seturile de lenjerie pentru pat. Sunt folosite, îndeosebi, de vedete, oameni "cu bani" şi femei celebre care vor să aibă cât mai multă grijă de tenul lor. Vestea bună este că satinul poate înlocui cu succes mătasea care nu este cea mai ieftină. Graţie suprafeței netede și alunecoase care diminuează frecarea și tragerea, satinul este preferat de doamne şi domnişoare care vor să stea cât mai departe de riduri şi fire de păr pe perie.
Deoarece satinul este o țesătură netedă, nu asprește cuticula părului așa cum ar putea face o față de pernă obișnuită. Rezultatul? Păr mai puțin creț. Țesăturile ceva mai aspre şi mai ferme precum bumbacul nu îți lasă părul să se miște atunci când îți schimbi poziția în timpul somnului. Iar dacă părul tău este fin, uscat sau predispus la încurcături, finețea unei fețe de pernă din satin înseamnă că nu te mai trezești cu părul încâlcit sau vâlvoi. Chiar medicii recomandă celor cu părul fin sau care se confruntă cu căderea părului să încerce o față de pernă din satin.
Mai puțină fricțiune înseamnă şi un ten mai puţin chinuit. Ştii expresia aia...arăţi cam şifonat azi? Şi de la o faţa de pernă prea aspră poţi arăta răvăşit, cu dungi pe faţă şi cu linii de riduri pe frunte. Satinul este mai puțin uscăcios decât bumbacul, ceea ce face mai ușor să te trezeşti fără cute pe piele. Ridurile de pernă se diminuează de obicei după ce te trezești, dar există cercetări care arată că, în timp, întinderea și tragerea pielii care se întâmplă peste noapte pot contribui la ridurile permanente din timpul somnului. Satinul nu este la fel de absorbant ca bumbacul, așa că este mai ușor să menții hidratarea pielii.
Mulți oameni cred că dormitul pe o suprafață mai netedă, precum satinul, poate ajuta dacă ai acnee. Raționamentul? Mai puțină fricțiune înseamnă mai puțină iritație. După ce ai dormit o noapte întreagă tolănit printre perne de satin, te vei trezi cu o faţă mai luminoasă şi mai fină la atingere, fără pete roşii şi fără zone dureroase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News