Copănelele de pui, fie că le pregătești în cuptor, fie că le pui în tigaia încinsă, sunt la fel de gustoase. Însă există un truc care îți asigură un succes răsunător. Folosește bicarbonatul, iar cei dragi te vor felicita.
Carnea tare se frăgezește dacă puneți la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau puțin oțet în apa în care o fierbeți.
Înainte să gătești copănelele, freacă-le cu un amestec de bicarbonat de sodiu și sare fină de bucătărie. Presară apoi diverse condimente și pune-le la cuptor sau în tigaia cu ulei încins. Vor prinde o crustă aurie și crocantă și vor fi moi și suculente la interior.
De asemenea, pentru o carne mai fragedă, aceasta trebuie tăiată de fiecare dată contra fibrei. Pentru o friptură suculentă la interior cu o crustă spectaculoasă la exterior, nu trebuie să întorci carnea prea des în tigaie sau pe grătar.
Vezi și: De ce să pui bicarbonat în omletă. Trucul genial pe care-l vei folosi și tu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News