De ce să freci farfuria cu un cățel de usturoi, înainte să pui mâncare. Rezultat excelent! Acest truc, cu siguranță, este folosit de de la gospodinele cu experiență, până la bucătarii chefii din restaurante. Rezultatul este încântător.
Pentru a oferi mâncării o notă picantă de usturoi, frecați farfuria cu un cățel de usturoi înainte de a așeza mâncarea.
Pentru o friptură suculentă la interior cu o crustă spectaculoasă la exterior, nu trebuie să întorci carnea prea des în tigaie sau pe grătar.
Carnea de vită bătrână se frăgezește dacă la fierbere se scoate spuma cu o paletă și se adaugă pentru fiecare kg de carne câte o linguriță de alcool sau adăugați în apa clocotită câteva frunze de urzici.
Vezi și: Cum faci corect ouă moi şi ouă tari. Cât le fierbi. Cea mai mare greșeală a gospodinelor!
Cum se fierbe orezul corect. Ai procedat greșit până acum. Secretele bucătarilor vechi în meserie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu