Tu știi de ce ar trebui să înțepi oul cu o piuneză înainte de a-l pune la fiert? Acest truc este foarte eficient. Iată cum funcționează.
Folosiți o piuneză pentru a face o mică gaură în coaja oului la capătul plat al acestuia, înainte de a-l pune la fiert. Oul nu se va sparge și va fi mult mai ușor de decojit, potrivit blog.liebherr.com.
De asemenea, pentru ca ouăle să nu crape în timp ce le fierbeți, puteţi apela la un truc vechi. Spălați-le bine şi puneți-le într-o cratiţă cu apă. Adăugaţi sucul de la o jumătate de lămâie. Lăsați să fiarbă timp de 5 minute.
Ouăle proaspete (nefierte) se pot ține la frigider timp de aproximativ 3 până la 5 săptămâni.
Vezi și: Cum faci COMPOT de PRUNE. Rețeta foarte ușoară și delicioasă
Cum se face BULIONUL. Nu trebuie să-ți lipsească din cămară. REȚETA foarte SIMPLĂ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News