EXCLUSIV  De ce să investești astăzi în imobiliare în România: Soluție și pentru pensionari, ca-n țările civilizate! Investiția cu un potențial uriaș în regiune

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @wirestock

În ce să investești astăzi pentru a avea o viață fără griji financiare. 

Economistul Adrian Negrescu a subliniat, în cadrul conferinței Quo Vadis 2024, că mentalitatea conform căreia trebuie să mergi la școală, la facultate, să ai un serviciu stabil și să ieși la pensie nu mai este una conformă prezentului, riscul fiind de sărăcie la vârsta pensionării, când s-ar putea să fim asistați social. 

Citește aici: EXCLUSIV  Calcul simplu: ce pensie vei lua în funcție de salariul de astăzi. Adrian Negrescu, avertisment: Vom fi asistați social

Analistul economic a vorbit, astfel, despre Pilonul II și Pilonul III de pensii, dar și despre investiția rentabilă în România: imobiliare. 

Iată și explicația: ”Există varianta de a acumula sub formă de proprietăți. E încă important să investești în imobiliare în România, pentru că prețurile la noi sunt cu cel puțin 30% mai mici decât țările din regiune, mă refer aici la Polonia, la Ungaria, chiar și la Cehia. Cu cât va crește PIB-ul, nivelul nostru de trai, cu atât se vor scumpi și imobiliarele. Așa că dacă achiziționezi un apartament cu 50.000, 60.000, 70.000 de euro, poate chiar mai mult, s-ar putea să-l vinzi peste 10 - 15 ani cu o sumă care să-ți asigure o bătrânețe fericită”. 

Soluție pentru pensionari, ca-n țările civilizate

În același timp, Adrian Negrescu este de părere că ”aceasta este o soluție pentru bătrânii noștri, care trăiesc în marile orașe, în locuințe din centrul orașelor, care abia se descurcă”, subliniind că ”mai sănătos pentru ei ar fi să-și găsească un apartament mai mic, într-un cartier mărginaș, să-și vândă apartamentul în care locuiesc și, din acei bani, o parte să-i dea pe o locuință mai mică și mai eficientă financiar și restul banilor să-i aibă deoparte pentru a se descurca. E un calcul cinic, dar care se aplică foarte mult în țările civilizate”. 

Alte investiții sugerate de economist sunt titlurile de stat, acțiuni, piața de capital - ”care are un profil și un potențial uriaș raportat la ce se întâmplă în regiune”. Totodată, Adrian Negrescu spune că-n România am ajuns să cheltuim 70% din ce câștigăm pe produse alimentare, vicii, băuturi, servicii și altele asemănătoare: ”Ar trebui să alocăm mai mulți bani pentru economisire, 15-20%. Vremurile se anunță tulburi”. 

Youtube video image

Fundația Institutul de Studii Financiare și trustul de presă DC Media Group au organizat, în data de 29 februarie 2024, începând cu ora 11:00, în sistem hibrid, Conferința "Quo Vadis 2024 !" - Ediția a VI-a,”Provocări în Educația financiară din România!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel