Mare parte din laptele pe care îl găsim în supermarket este pasteurizat, ceea ce îl face potrivit pentru a fi consumat fără a mai fi fiert sau încălzit.
Produsele lactate nu trebuie consumate în forma lor brută, neprelucrate.
Un studiu realizat în Statele Unite arată că 750 de persoane au ajuns la spital numai în SUA pe parcursul unui an din cauza consumului de produse lactate neprelucrate, în timp ce nu mai puţin de 840 au avut nevoie de servicii medicale din cauza consumul de lapte „crud”.
Principalele probleme care pot apărea din cauza consumului de lapte nefiert sunt infecţia cu salmonela sau apariţia enterocolitei cu Campylobacter.
Deşi consumatorii de lapte „crud” spun că acest aliment este mult mai gustos în această formă, explicându-şi, astfel, acest obicei, specialiştii spun că nu poate fi vorba despre aşa ceva, cum nu sunt de acord nici cu faptul că nepreparat, laptele aduce un aport mult mai mare de vitamine şi nutrienţi în organism, potrivit Gândul.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News