Dacă vrei să-ți comanzi pizza acasă, ar trebui să știi că faci o greșeală mare dacă accepți să-ți fie feliată. Iată explicația.
Când comanzi pizza acasă, specifică faptul cănu o vrei feliată. Când este tăiată crusta, toată zeama se scurge, iar pizza devine uleioasă și moale. Încinge un pic cuptorul, înainte să îți fie livrată. În momentul în care o primești, mai bag-o puțin la încălzit și menține temperatura sub 100 de grade Celsius, scrie feminis.ro. Astfel, ingredientele să vor încălzi fără să se ardă, iar crusta să rămână crocantă. Când pizza a ajuns la temperatura dorită, o poți felia tu, chiar înainte să o mănânci.
Unora nu le place crusta blatului de pizza, alții o iubesc. Pentru a-i împăca pe toț, doi matematicieni de la o universitate din Marea Britanie au venit cu ideea de a renunța la tradiționala împărțire a blatului în patru sau opt bucăți.
Matematicienii au decis să taie pizza după mai multe metode din care rezultă și felii fără marginea blatului, și felii care conțin aproape numai marginea blatului, scrie mirror.co.uk, potrivit realitatea.net.
Feliile nu au linii drepte și au, cele mai multe, forme de stea. Cei doi au ales să taie pizza în bucăți cu număr impar - șapte sau nouă - pentru a rezolva situația în care numărul de prieteni care mănâncă din ea este, de asemenea, impar.
Dacă vrei să ca delicioasa pizza să nu se usuce atunci când o reîncălzești, pune un pahar cu apă în cuptorul cu microunde, potrivit eva.ro.
Diferite tipuri de ceai trebuie preparate la temperaturi diferite pentru perioade de timp diferite. Ceaiul alb - între 65-70 °C pentru 1-2 minute; ceaiul galben - între 70-75 °C pentru 1-2 minute; ceaiul negru - între 75-80 °C pentru 1-2 minute, ceaiul oolong între 80-85 °C pentru 2-3 minute.
Înfăşoară bine coada bananelor cu staniol (folie alimentară) pentru a preveni coacerea lor. Acest truc ar trebui să îţi dea încă 3-5 zile în care să le poţi consumă fără a fi prea coapte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu