Când prepari piureul, trebuie să ții cont de o regulă importantă. Nu folosi niciodată lapte rece pentru că vei face o greșeală! Iată care este explicația și ce se poate întâmpla.
Cartofii nu se pun la fiert în apă rece (care conţine mult oxigen) deoarece în prezenţa aerului vitamina C se distruge mai uşor. Se pun în apă fierbinte sau la aburi.
Nu folosiți lapte rece când pregătiți piureul de cartofi pentru că acesta îl înnegrește. Folosiți doar lapte fierbinte.
Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit, până se răcesc.
Foietajul trebuie introdus în cuptor la foc iute.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: De ce să pui un gălbenuș crud în salata de vinete. Trucul vechi al gospodinelor
Cum cureți rapid roșiile de coajă. Cel mai simplu truc al bucătarilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu