De ce să nu mai arunci coaja de banane. Prăjiturile și pâinea, îmbogățite cu ”făină” de coajă de banană

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Iată câteva beneficii ale utilizării cojii de banană sub formă de făină.

De cele mai multe ori atunci când consumați banane aruncați coaja acestora, asta dacă nu o folosiți ca nutrient pentru plantele de apartament sau din grădină.

Un studiu recent a arătat că dacă aceste coji sunt uscate și măcinate, transformate astfel într-un fel de ”făină”, pot fi transformate în produse de patiserie care au un gust la fel de bun, poate și mai bun, decât produsele pe bază de făină de grâu. Oamenii de știință au demonstrat că utilizarea acestei ”făini” este foarte bună, cu un aport important de nutrienți.

Atunci când produsele din cadrul experimentului au fost testate la gust, consumatorii s-au declarat la fel de mulțumiți de arome ca și în cazul prăjiturilor fără coaja de banană, dar cu zahăr.

Aport important de nutrienți beneficii sănătății

Astfel, prin consumul acestei ”făini” veți avea parte de un aport generos de minerale și nutrienți care luptă împotriva cancerului, între acestea numărându-se fibrele, magneziul, potasiul și compușii antioxidanți.

Mai puțin plăcut este că atunci când folosiți făina din coji de banane veți obține prăjituri mai închise la culoare și ceva mai tari, cel mai probabil din cauza fibrelor pe care coaja de banană le conține.

De altfel, cercetătorii au testat mai multe variante de conținut de coajă de banană, iar loturile care au fost făcute cu un conținut de 7,5% de coajă au dus la o textură mai fină și mai atrăgătoare a prăjiturilor.

Partea bună a prăjiturilor realizate cu acest tip de făină este că au o rezistență mai mare decât a celor cu făină de grâu, rezistând până la 3 luni, la temperatura camerei.

Pâinea cu făină de coajă de banană

Un studiu din 2016 a arătat că înlocuirea a până la 10% din făina de grâu cu făină din coajă de banană poate îmbogăți pâinea de casă cu un conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi, scrie Science Alert. Studiul a fost publicat în ACS Food Science & Technology.

Citește și: Detaliul pe care nu îl iei în considerare atunci când mănânci banane. Ce trebuie neapărat să faci înainte de a le consuma

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel