De ce să nu mai pulverizezi plantele cu îngrăşăminte chimice. Faci o mare greșeală

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sasha Kim)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sasha Kim)

Tu știi de ce ar trebui să nu mai pulverizezi florile cu îngrăşăminte chimice? Iată explicația...

Un nou studiu ştiinţific relevă că pulverizarea cu îngrăşăminte chimice creează confuzie în rândul albinelor cu privire la florile pe care trebuie să aterizeze, scrie Rador, citând BBC.

Cercetătorii au tratat lavanda cu îngrăşământ şi au descoperit că, deşi albinele pot mirosi şi pot vedea florile, distorsiunea cauzată de substanţa pulverizată, în câmpul electromagnetic din jurul florii, îngreunează efortul insectelor de a identifica planta. 

Citește și:

Cum plantezi trandafirii din buchetul primit. Metoda explicată pas cu pas

Dacă ai primit un buchet de trandafiri și vrei să te bucuri multă vreme de acum încolo de frumusețea lor, îi poți planta. Iată cum se procedează.

Vei avea nevoie de un pahar cu apă, pământ, un container cu nisip şi un sac de plastic pentru a acoperi acel container.

Taie floarea şi păstrează o porţiune de aproximativ 30 de centimetri de tulpină. Asigură-te că pe porţiunea de tulpină pe care ai păstrat-o nu există mai mult de două frunze. Păstrează-le pe cele de sus şi restul frunzelor îndepărtează-le, potrivit cumsa.ro. Taie 2 centimetri din bază, la un unghi de 45 de grade. După ce ai terminat, lasă acea tulpină în apă, timp de 12 ore.

A doua zi, pregăteşte pământul pe care o să îl foloseşti și pune-l într-un ghiveci. Taie acea bază în patru și fă o gaură în pământul din ghiveci sau din grădină, unde urmează să pui trandafirul. Înmoaie tulpina trandafirului în hormonii de creştere, iar apoi plantează trandafirii. 

Acoperă plantele pe care tocmai le-ai plantat folosind o sticlă de plastic sau o folie de plastic. Asigură-te că aerul poate circula. Cel mai uşor semn că acesta s-a prins este să verifici frunzele. Atunci când acestea sunt viguroase, înseamnă că eşti pe drumul cel bun. 

Cum să îngrijești mușcatele curgătoare. Ce trebuie să faci dacă vrei să stimulezi înflorirea

Ai primit sau ți-ai cumpărat mușcate tiroleze sau curgătoare și ai vrea să afli cum să le îngrijești? Iată tot ce trebuie să știi.

Pământul trebuie să fie un amestec de mraniţă, nisip şi pământ de frunze. Udarea ar trebui să se facă zilnic, mai ales dacă florile se află în bătaia soarelui şi temperatura este ridicată. Udatul trebuie să se facă la baza tulpinii şi în nici un caz cu apă prea rece sau prea caldă.

Jardinierele cu mușcate trebuie puse în locuri unde bate soarele, chiar şi pe perioada verii. Fertilizarea se face din luna aprilie până în luna septembrie. Îngrăşămintele trebuie să conţină fosfor şi potasiu, potrivit cumsa.ro.

Dacă vrei să stimulezi înflorirea, trebuie să îndepărtezi inflorescenţele care s-au ofilit deja. Rupe părţile uscate de la baza punctului unde au început să se formeze. Temperatura optimă pentru ca mușcatele curgătoare să crească şi să înflorească este de 18-20 de grade Celsius pe timpul zilei şi de 10-12 grade Celsius pe timpul nopţii.

Cum și când se plantează magnolia. Cea mai mai bună perioadă

Dacă îți dorești o magnolie în curtea ta, trebuie să știi cum și când este cel mai bine să o plantezi.

Cum și când se plantează magnolia. Cea mai mai bună perioadă. Magnolia trebuie plantată primăvara, cât mai devreme, înainte de apariţia primelor frunze. Trebuie să faci o groapă în care rădăcina să încapă cât mai bine, potrivit cumsa.ro. Nu o îngropa prea adânc.

Cum și când se plantează magnolia. Cea mai mai bună perioadă. În jurul rădăcinii trebuie să adaugi turbă, îngrăşământ de frunze sau bălegar descompus. Ulterior, în jurul tulpinii trebuie realizat un șanț în care vei turna apă. Cu cât arbustul plantat este mai mic, cu atât este mai necesară legarea lui de un ţăruş, acesta urmând a fi îndepărtat în anul următor.

Cum și când se plantează magnolia. Cea mai mai bună perioadă. Este indicat să foloseşti un fertilizator de bună calitate. Totodată, pe pământul de sub tulpini este indicat să pui talaş. Magnolia trebuie udată o dată pe săptămână, doar dacă solul este foarte uscat sau vara este una secetoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel