Căpșunele sunt un deliciu, în zilele călduroase. Mulți oameni obișnuiesc să le consume cu zahăr, însă nu știu că fac o mare greșeală.
Căpşunele sunt bogate în substanţe nutritive, care au rolul de a menţine buna funcţionare a organismului şi de a preveni diferite afecţiuni. Sunt bogate în vitamina C, potasi, mangan, fibre şi antioxidanţi. Căpșunele ar trebui consumate fără zahăr presărat pe ele.
Aceste fructe conţin substanţe antioxidante, antocianinele şi elagitaninele, care dispar în produsele conservate ca cerealele sau hrana pentru copii.
"Din acest motiv căpşunile se consumă proaspete. Ele conţin o cantitate mare de vitamina C (la acelaşi volum de exemplu 100 de grame de căpşunii cantitatea de vitamina C e dublă faţă de portocale). Mai conţin vitaminele: E, B1, B6, K, P, antioxidanţi şi acid- folic indispensabil pentru femeile gravide, întrucât contribuie la dezvoltarea fătului. Căpşunile consumate proaspete au un efect benefic în menţinerea integrităţii ţesuturilor, părului, unghiilor şi pielii", spune medicul nutriționist Dan Merişca, potrivit Adevărul.
Ideal este să fie consumate proaspete, însă şi congelate îşi păstrează din proprietăţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu