De ce să nu te încalți niciodată în sandale atunci când zbori cu avionul

De ce să nu te încalți niciodată în sandale atunci când zbori cu avionul / Foto: Pixabay
De ce să nu te încalți niciodată în sandale atunci când zbori cu avionul / Foto: Pixabay

Află în articol de ce nu trebuie să porți niciodată sandale atunci când zbori cu avionul. 

Nu fi tentat să îți iei sandale atunci când urmează să ai un zbor lung. Un fost însoțitor de zbor a avertizat că, deși acest lucru poate fi mai confortabil, este și mult mai periculos, scrie The Sun.

Tony Kuna, care lucrat ca și membru al echipajului de cabină, a explicat că încălțămintea aleasă ar putea cauza probleme dacă există o urgență în timpul unui zbor cu avionul.

El a scris pe Quora: "În timpul unei urgențe, tot felul de resturi și suprafețe neplăcute vă vor bloca drumul spre ieșire, precum și în afara aeronavei. Dacă picioarele tale [nu sunt] acoperite corespunzător, îți va fi greu să te îndrep'i spre un loc în care să fii în siguranță".

Tony a adăugat: "Imaginați-vă cum vă sunt rănite picioarele goale în timp ce alergați pe un culoar acoperit cu sticlă spartă și bucăți de metal sau prin foc. Cam ca John McClane în Die Hard, dar mai rău".

Evită și sandalele cu toc înalt



De asemenea, o însoțitoare de zbor din cadrul American Airlines, Andrea Fischbach, a explicat de ce ar trebui o atenție deosebită la încălțămintea pe care o purtăm atunci când zburăm cu avionul.

Ea a spus: "Aș sfătui cu tărie să nu purtați tocuri înalte sau șlapi sau orice alt tip de încălțăminte ușoară, în principal din motive de siguranță".

Principala recomandare a analistului de aviație CNN, Mary Schiavo, atunci când călătoriți, este, de asemenea, să evitați întotdeauna purtarea șlapilor.

"Vă rog să purtați pantofi normali și să îi lăsați pe toată durata decolării. Văd oameni îmbarcându-se cu șlapi și cred că dacă trebuie să te ridici și să fugi și cazi sau nu poți fugi, nu numai că te vei răni, dar vei răni și alte zeci de persoane în acel avionul. Așa că ia-ți niște pantofi", a spus ea.

Iar expertul în aviație Christine Negroni a declarat anterior pentru Sun Online Travel: "Cea mai riscantă perioadă de zbor este în timpul aterizării și cred că ar trebui să fie o regulă să purtați pantofi în acest timp. Dacă scapi dintr-un avion avion, podeaua ar putea fi foarte fierbinte sau rece, ar putea fi acoperită cu ulei sau în foc, sau într-un lan de porumb - nu vei dori să fii desculț.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel