De 1 Mai, micii sunt nelipsiți de pe mesele românilor, iar secretele pentru acest preparat sunt de tot felul. Iată de ce trebuie să presari puțină sare pe gratar înainte de a pune mititeii.
Cei mai buni mici sunt cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, și stropiţi cu puţină apă. Gustul este de neegalat!
Iată și o rețetă delicioasă pe care o poți prepara în bucătăria ta:
Ingrediente
1 kilogram de carne tocată (amestec vită şi porc)
cimbru
boia de ardei
o căpăţână de usturoi
o cană cu supă de carne
o lingură de seu de oaie
sare, piper
Vezi și: Cum faci cel mai bun grătar. Trucuri simple și de succes. Vei fi lăudat!
Cum se prepară
Puneţi într-un bol amestecul de carne tocată, adăugaţi sare, piper, cimbru şi boia. Amestecaţi bine toate ingredientele, apoi adăugaţi usturoiul pisat şi supa de carne. Amestecaţi din nou, după care introduceţi bolul în frigider timp de o oră.
După această perioadă, începem să pregătim grătarul. Îl ungem cu seu de oaie, după care facem mititeii. Mâna trebuie să fie umedă atunci când le daţi forma. Se pun pe grătarul încins.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu