Bicarbonatul de sodiu face adevărate minuni în bucătărie. Și, când vine vorba de gătirea boabelor de mazăre, te ajută mai mult decât te-ai fi gândit. Iată cum funcționează.
Cercetătorii americani au pus la fiert aceeași cantitate de boabe de mazăre, aceeași cantitate de apă în două recipiente, doar că într-unul dintre ele au adăugat un praf de bicarbonat. Timpul de fierbere al boabelor s-a redus la jumătate, scrie libertateapentrufemei.ro.
Ei au folosit 22 g de bicarbonat la 180 ml de apă și 100 grame de mazăre. Timpul de fierbere a fost de numai 8 minute în recipientul cu bicarbonat, față de 17 minute în recipientul fără. De asemenea, vitaminele nu s-au pierdut la fierberea cu bicarbonat, legumele păstrându-și aceleași calități.
Bicarbonatul este eficient și cazul cărnii mai tari. Poate fi frăgezește dacă puneți la fierbere un praf de bicarbonat de sodiu sau puțin oțet în apa în care o fierbeți.
Vezi și: De ce să pui bicarbonat în omletă. Trucul genial pe care-l vei folosi și tu!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu