Știai de ce este mai bine să pui fasolea la înmuiat în bere și nu în apă?
Unii oameni preferă să o combine cu cârnaţi, chiftele sau alte preparate din carne. Totul depinde de preferinţele culinare. Pentru a obţine un festin cu adevărat gustos pe care să-l serviţi cu plăcere trebuie să știți cum să pregătiți fasolea.
Se ştie de mult că fasolea gustoasă se obţine atunci când o punem la înmuiat în apă, în prealabil. Nu există aproape nicio gospodină care să nu cunoască această regulă. Cu toate acestea, aţi auzit că, în unele zone ale Bulgariei, fasolea se înmoaie în bere şi nu în apă? Ştiţi de ce se procedează, de fapt, în acest mod şi care este diferenţa la final? Astăzi vă vom dezvălui acest truc, datorită căruia mâncarea reuşeşte să devină o capodoperă culinară de care să se bucure toată lumea.
Sunt persoane care sunt adeptele unor gusturi mai neconvenţionale. Ei experimentează constant în bucătărie şi încearcă să-şi creeze formula pentru un preparat perfect. Nu contează dacă gătesc fasole, carne, cartofi sau orice alt produs, sunt deschişi la orice este nou. Fasolea înmuiată în prealabil în bere se dovedeşte incredibil de gustoasă atunci când este gătită cu carne şi legume. Gustul său este foarte aromat şi fin, scrie Rador, citând actualno.com.
Citește și:
Iahnie de fasole. Cea mai bună rețetă de post
Ingrediente
- 250 g fasole boabe
- 1-2 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă mare
- 1 ceapă mică
- 2 ardei graşi sau gogoşari
- 3-4 linguri ulei
- 2-3 linguri pastă de tomate
- 1 foaie dafin
- 10-15 boabe de piper
- sare
- piper
- mărar, tarhon şi cimbru
Cum se prepară
Curăţă fasolea, se spală, se pune într-un vas cu apă rece şi se lasă la înmuiat de pe o zi pe alta. Clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert într-un vas cu apă, care trebuie să depăşească nivelul boabelor de fasole cu 2-3 degete, potrivit retete.unica.ro.
Se fierbe acoperit, la foc potrivit, aproximativ o oră. Cine doreşte poate schimba din nou apa după primele clocote. Se adaugă morcovii, ceapa mare şi ţelina, toate tăiate în sferturi şi se lasă să fiarbă în continuare până se înmoaie bine toate boabele de fasole.
Separat, într-o cratiţă cu fundul mai gros se căleşte în ulei ceapa mică, tocată mărunt. Se adaugă un praf de sare, apoi se stinge cu jumătate pahar cu supă de fasole şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până se înmoaie. Adaugă fasolea fiartă, boabele de piper, foaia de dafin şi pasta de tomate dizolvată în jumătate cană cu supă de fasole. Se fierbe la foc mic până scade sosul şi se potriveşte la gust cu sare, piper şi verdeaţă.
- Image by timolina on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News