De ce să pui frișcă în carnea de mici. Secretul pe care puțini bucătari îl știu

De ce să pui frișcă în carnea de mici. Secretul pe care puțini bucătari îl știu. Acest ingredient surpriză a fost dezvăluit de Radu Anton Roman în cartea “Poveştile bucătăriei româneşti”. Iată rețeta completă de mici.

Ingrediente pentru rețeta de micii

- 1 kg carne de vacă (gât, coadă, antricot)

- 500 g carne porc (pulpă)

- 1 vârf de cuţit de chimen pisat

- 1 linguriţă de boia

- 1 linguriţă de cimbru uscat

- 1 vârf de cuţit de ienibahar

- 1 căpăţână de usturoi, sare, piper, după poftă

- 2 linguri de smântână nefermentată (frişcă)

- 4 linguri de supă carne

Cum se prepară micii

Se toacă repetat carnea, de 3-4 ori, se sărează, se lasă să respire la rece 5 ore. Se amestecă cu restul bunătăţilor (mai puţin frişca) şi se mai toacă o dată şi iar se lasă o noapte, la rece, potrivit adevarul.ro.

Vezi și: Cu ce poți înlocui ouăle, dacă nu ai, când vrei să faci o prăjitură. Trucul secret al chefilor bucătari

Se freacă cu frişca neîndulcită, îndelung, să se înfoaie, şi se lasă la hodină şi-o noapte. Acum sunt numai buni de jar. Se dau la masa cu pită şi hrean. 

Frișca înlocuiește cu suscces bicarbonatul, dând o consistență pufoasă delicioșilor mici.

Vezi și: De ce să pui votcă în aluatul de plăcintă. Rezultatul este spectaculos! Orice gospodină trebuie să încerce

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel