Cea mai bună pizza este cea făcută în casă. Iată cum se prepară.
Publicitate
500 g făină
10 g drojdie proaspătă
o jumătate de linguriţă de zahăr
320 ml apă călduţă
o linguriţă de sare
ulei de măsline
puţin griș
ciuperci, măsline, ardei, bacon, mozzarella, piept de pui, salam, cârnaţi, ceapă, porumb, şuncă
Amestecă drojdia cu zahărul şi apoi cu apă. Toarnă compoziția de apă, zahăr și drojdie în făină, după care frământă cu atenție, până când compoziţia se transformă într-un aluat moale. Adaugă sarea şi mai frământă puțin.
Pune aluatul într-un castron mare, acoperă-l cu un prosop umed şi lasă-l să crească într-un loc cald, timp de patru ore.
Împarte aluatul crescut în porţii de mărimea unei mandarine şi presează-le, pe rând, pe suprafaţa de lucru presărată în prealabil cu puţină făină.
Între timp, încălzește cuptorul. Întinde în aer aluatul deja împărţit şi presat, dacă nu reușești, folosește un făcăleţ. Lasă coca un pic mai groasă pe margini, pentru ca ingredientele să nu curgă în tavă.
Unge cu puţin ulei o tavă rotundă, specială pentru pizza, apoi tapeteaz-o cu un pic de griș. Poziţionează coca în tavă, adaugă ingredientele pe deasupra, toarnă un pic de ulei peste ele şi gătește preț de aproximativ opt minute sau până când aluatul de pe margini devine crocant şi auriu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu