Trucurile bucătăreselor trebuie puse bine. Niciodată nu se ştie când vei avea nevoie de ele, mai ales când te gândeşti să prepari o ciorbă sau o supă. Ştii de ce se pune o felie de măr în ciorbă?
Vrei să prepari peşte la grătar? Pune-l pe un pat de felii de lămâie pentru ca el să absoarbă aroma şi să nu se mai lipească.
Pune un cub de gheaţă în farfuria cu mâncare, dacă vrei să scapi de excesul de grăsime din mâncare. Grăsimea se va strânge în jurul gheţii, iar tu o vei putea înlătura rapid.
Nu curăţa cartofii de coajă, dacă vrei doar să îi fierbi. Spală-i bine înainte şi pune oala pe foc. După ce cartofii s-au fiert, coaja se va îndepărta cu uşurinţă.
Vezi și: Prăjitura "Vis de primăvară". Rețeta pe care o vei adora. Delicios, rapid și ieftin!
Dacă ciorba sau supa ți-a ieșit prea sărată, nu este nevoie s-o arunci. Pune în ea o felie mare de măr sau de cartof și vei rezolva problema, potrivit lifehacker.com. Dacă ai ars ciorba, poți adăuga cu încredere unt de arahide - câte o lingură la fiecare 250 de ml de preparat.
Înlocuieşte cuburile de gheaţă cu fructe congelate, atunci când vrei să răceşti băuturile alcoolice. Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poţi folosi căpşuni, mure, zmeură sau cireşe.
Vezi și: De ce să pui bicarbonat în ulei, când prăjești ceapa. Trucul secret al gospodinelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu