Tu știai de ce ar trebui să pui o lingură de oțet peste carnea care fierbe? Iată explicația. Vei folosi mereu acest truc.
Varza proaspătă albă sau roşie se păstrează astfel: se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele.
Înainte de a da o friptură la cuptor, pune o coajă de banana alături de aceasta sau sub friptură, pentru a obţine un preparat mai suculent.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
Ouăle se folosesc cu succes în hrana celor care vor să slăbească. Ele nu îngraşă, dar prin conţinutul în fier (asimilabil total în organism) combat anemia.
Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit, până se răcesc.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
Mirosul de pește sau ou, lăsat pe tacâmuri, se îndepărtează prin frecarea lor cu o felie de lămâie.
Pentru a accelera fierberea cărnii, adăugaţi în oală o lingură de oţet sau zeamă de lămâie.
Produsele lactate nu se păstrează la lumină deoarece aceasta favorizează distrugerea vitaminei B2.
Usturoiul se păstrează în pivniţă, pe funii, ca să nu îngheţe.
Bulionul se pune la mâncare numai atunci când aceasta a dat primul fiert. Altfel, îşi pierde culoarea, iar legumele se întăresc.
Pentru că maioneza să nu se taie, puneţi la început, peste gălbenuşuri, o linguriţă de sare.
Muştarul uscat poate fi împrospătat adăugând puţin zahăr şi o linguriţă de oţet, după care se freacă uşor.
Cartofii la tavă se rumenesc mai bine dacă sunt tăvăliţi înainte prin ulei.
Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit, până se răcesc.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News