Oțetul te poate ajuta atunci când prepari delicioșii cozonaci pentru Crăciun. Iată de ce ar trebui să-l adaugi în aluat.
Rețetă de cozonac perfectă pentru Crăciun
Ingrediente
- 1 kg de făină
- 5 ouă
- 300g de zahăr
- jumătate de pachet de unt (80% grăsime)
- 5 linguri de ulei
- 200 ml lapte
- 400g de nucă
- 4 linguri de cacao
- coaja de la o lămâie
- 2 portocale
- 1 fiolă de esență de rom
- drojdie crudă 42g
- zahăr vanilat praf
Vezi și: Cei mai buni CÂRNAȚI de PORC pentru masa de Crăciun. Cum se prepară
Cum se prepară
Se separă albuşurile, se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se amestecă cu nuca şi cacaoa pentru umplutură. Pentru aluat se pune drojdia cu laptele călduţ şi două linguri de zahăr să dospească într-un crater făcut în făină.
Când "fierbe" drojdia, se adaugă gălbenuşurile și restul de zahăr, aromele, puţină sare, uleiul şi untul topit călduţ şi se amestecă până se încorporează toată făina şi se obţine un aluat elastic, nu foarte îndesat. Aluatul de cozonac iese mai pufos dacă adaugi în compoziție o lingură de oțet.
Se acoperă ligheanul cu folie şi se lasă aluatul la cald o oră. Cu mâinile unse cu ulei se împarte în patru, formându-se sfere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu