De ce să pui oțet în mașina de spălat. Efecte uluitoare, un căpăcel va face minuni

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Oțetul alb este eficient, ieftin și ecologic, ce poate fi un substitut excelent pentru detergenții de rufe convenționali. Este, de asemenea, foarte practic pentru mașina de spălat. Iată de ce să torni oțet în mașina de spălat.

Dacă oțetul alb este un adevărat aliat pentru sarcinile casnice, acest lucru se datorează faptului că este un produs de curățare cu multe proprietăți utile. Albește, îndepărtează petele, este antibacterian, anticalcar, balsam și deodorant. Bonus: este un ingredient multifuncțional ieftin și ecologic, potrivit DC MEDICAL.RO

De ce să torni oțet în mașina de spălat

1. Îndepărtează excesul de detergent de pe haine

Uneori, excesul de detergent poate lăsa dungi pe rufe, mai ales atunci când mașina de spălat nu este igienizată. Aceste inconveniente pot să decoloreze hainele colorate sau să îngălbenească hainele albe. 

2. Eviți utilizarea excesivă a substanțelor chimice dure

Oțetul alb nu dăunează mediului. Acest produs poate fi folosit la curățarea hainelor, fără a fi nevoie să adaugi detergent. Celălalt avantaj al oțetului alb este că ajută la prevenirea substanțelor chimice dure, care uneori pot provoca alergii sau iritații la contactul cu hainele după spălare.

3. O alternativă naturală la înălbitor

Petele galbene de pe haine pot compromite purtarea lor. Adesea, înălbitorul poate fi singura noastră alternativă pentru ca albul să fie din nou alb. Singura problemă: acest agent de albire rămâne toxic pentru mediu și poate deteriora hainele dacă dozele potrivite nu sunt respectate. O soluție 100% naturală este oțetul alb. 

Pentru a prepara această soluție, amestecă o jumătate de cană de suc de lămâie și o jumătate de cană de oțet alb și toarn-o în compartimentul pentru detergent. 

4.  Oțetul este un aliat redutabil în eliminarea mirosurilor neplăcute

Contrar a ceea ce s-ar putea crede, mirosul de oțet alb nu persistă pe haine după spălare. Mai mult, acest produs natural face posibilă chiar absorbția mirosurilor neplăcute din mașina de spălat cauzate de umiditate, fum de țigară sau transpirație. Pentru un plus de aromă, adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă. 

De ce să fierbi cartofii în apă cu oțet, înainte de a-i prăji. Rezultatul este impresionant

Înainte să fie prăjiţi, cartofii se fierb în apă cu oţet balsamic, ceea ce le va da o savoare deosebită în interior, eliminându-se astfel și o cantitate mare de amidon din ei. De asemenea, nu se vor imbiba cu grăsime când se prăjesc.

De ce ai nevoie:

1 kg de cartofi noi
230ml oţet de vin alb, plus extra 2 linguri
2 linguri de unt nesărat (eu am folosit Lurpak)
1 lingura de sare
piper negru, proaspăt râşnit
1 legătură de ceapă verde tocată
sare Maldon

Ce trebuie să faci

Curăţă cartofii şi, dacă sunt mai mari – taie-i în jumătăţi. Într-o oală încăpătoare, pune cartofii împreună cu 230ml de oţet şi sarea. Adaugă apă, astfel încât să-i acopere, şi pune-i la fiert, scrie mazilique.ro.

Când apa începe să clocotească, daă focul mai mic şi lasă-i să fiarbă pentru aproximativ 15 de minute, până când cartofii se înmoaie. Apoi scurge-i de apă şi lasă-i să se usuce bine.

Pune o tigaie pe foc mediu şi adaugă cele 2 linguri de unt. După ce untul s-a topit, adaugă cartofii şi presaraă sare şi piper. Prăjeşte-i amestecând din când în când, până când devin aurii şi crocanţi (aproximativ 8-10 minute). Când sunt gata, stropeşte-i cu cele două linguri de oţet de vin alb.

Serveşte-i cu ceapă verde tocată mărunt presărată şi fulgi de sare presaraţi pe deasupra.

Ce se întâmplă dacă amesteci bicarbonat cu oțet. Rezultate impresionate. O vei face mereu!

Bicarbonatul de sodiu elimină cu succes petele de pe covoare. Combinați două linguri de bicarbonat de sodiu cu 125 de ml de oțet alb. Presărați bicarbonatul peste pată, turnați oțet, aspirați reziduurile și lăsați să se usuce.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru dezinfectarea băii. Ai nevoie de două linguri de bicarbonat, un sfert de cană de oțet alb, două căni de apă. Se combină cele trei ingrediente, se așteaptă să se ducă spuma și poate fi folosită soluția. Suprafețele se freacă cu o perie sau un burete. Se lasă soluția să acționeze 10 minute.

Petele galbene de la subraț și de pe gulerul cămășilor pot fi îndepărtate și ele cu această soluție. Se combină 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 125 ml de oțet alb. Se freacă zonele cu probleme cu bicarbonat de sodiu și se înmoaie în oțet alb, într-un lighean. Se lasă la înmuiat 30 de minute, se clătesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel