De ce să pui oțet peste cartofii prăjiți. Trucul uimitor din bucătărie de care te vei îndrăgosti

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Dacă îți dorești cartofi crocanți, prăjiți în mai puțin ulei, apelează cu încredere la oțetul alb. Iată trucul perfect în bucătărie.

Alegeri prezidentiale 2024

Înainte de a te apuca de gătit, este esențial să ții cont de calitatea cartofilor. Idealul este să optezi pentru cartofii Bintje, recunoscuți pentru culoarea gălbuie, forma rotunjită sau ovală și carnea făinoasă. Avantajul lor este legat de conținutul de amidon, care este ideal pentru formarea unei cruste crocante. 

Odată ce ți-ai ales bine cartofii, treci la gătit. Dacă îi stropești cu oțet alb, cartofii vor ieși crocanți, potrivit DC MEDICAL.RO

Ingrediente:

- ceva apă

- cartofi

- ulei pentru prăjit

- 1 lingură de amidon de porumb

- 2 linguri de oțet alb

Mod de preparare:

1. Pentru început, curăță cartofii și taie-i bețișoare. 

2. Pune-i într-un castron mare și stropește-i cu oțet alb. 

3. Acoperă cartofii cu apă rece și lasă-i așa aproximativ 10 minute.

4. Strecoară-i de apă, apoi șterge cartofii cu un prosop curat și bate-i ușor pentru a îndepărta excesul de apă.

5. Pune cartofii într-un castron și presară amidon de porumb peste ei, amestecând bine. 

6. Coace cartofii la cuptor. Pentru a face acest lucru, așază cartofii uscați pe o foaie de copt, apoi presară ușor un strop de ulei de măsline. Gătește 25 de minute, la 200 de grade Celsius. Sau prăjește-i în puțin ulei de măsline, în tigaie. 

Beneficiile pe care le aduc cartofi

Conțin antioxidanți

Cartofii sunt bogați în compuși precum flavonoizi, carotenoizi și acizi fenolici. Acești compuși acționează ca antioxidanți în organism prin neutralizarea moleculelor potențial dăunătoare cunoscute sub numele de radicali liberi, potrivit acestui studiu. 

Spre exemplu, un studiu cu eprubete a constatat că antioxidanții prezenți în cartofi pot suprima creșterea celulelor canceroase la ficat și colon. 

Pot îmbunătăți sănătatea digestivă

Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă.

Când amidonul rezistent ajunge în intestinul gros, devine hrană pentru bacteriile intestinale sănătoase. Aceste bacterii îl digeră și îl transformă în acizi grași cu lanț scurt, potrivit acestui studiu. 

De ce să ungi șniţelele cu oţet și ulei înainte de-a le prăji

 

Pieliţa de pe ficat se scoate uşor dacă se cufundă ficatul un minut în apă fierbinte. Ficatul devine foarte gustos dacă, înainte de a fi prăjit, se ţine 2-3 ore în lapte. Ficatul nu se sărează înainte de a-l prăji, altfel se întăreşte.

Carnea nu se va săra cu mult timp înainte de a o găti ca să nu-și lase zeama. Pierzând sucul, gustul devine fad şi se reduc din proprietăţile nutritive.

Şniţelele şi friptura la grătar sunt mai fragede dacă, înainte cu 1-2 ore de-a le prăji, se ung cu oţet amestecat cu ulei.

De ce să pui oțet în tigaie, când faci ouă ochiuri în apă. Truc magic în bucătărie. Vei fi încântat!

 

Adaugă câteva linguri de oţet alb în apă atunci când vrei să faci ochiuri în apă. Acesta va ajuta albuşul să stea la un loc.

De asemenea, dacă vrei ca piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Înainte să fie prăjiţi, cartofii se fierb în apă cu oţet balsamic, ceea ce le va da o savoare deosebită în interior, eliminându-se astfel și o cantitate mare de amidon din ei. De asemenea, nu se vor imbiba cu grăsime când se prăjesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel