De ce să pui oțet și zahăr în borcanul cu muștar. Te gândeai cât de mult ajută?

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels (MART PRODUCTION / cottonbro)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels (MART PRODUCTION / cottonbro)

Tu știi de ce ar trebui să pui oțet și zahăr în borcanul cu muștar? Iată explicația foarte simplă.

Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit, până se răcesc.

Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.

Mirosul de pește sau ou, lăsat pe tacâmuri, se îndepărtează prin frecarea lor cu o felie de lămâie.

Pentru a accelera fierberea cărnii, adăugaţi în oală o lingură de oţet sau zeamă de lămâie.

Bulionul se pune la mâncare numai atunci când aceasta a dat primul fiert. Altfel, îşi pierde culoarea, iar legumele se întăresc.

Pentru că maioneza să nu se taie, puneţi la început, peste gălbenuşuri, o linguriţă de sare.

Vezi și: Castraveți în oțet "ca la Lipova". Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească

Muştarul uscat poate fi împrospătat adăugând puţin zahăr şi o linguriţă de oţet, după care se freacă uşor. 

Cartofii la tavă se rumenesc mai bine dacă sunt tăvăliţi înainte prin ulei.

Varza proaspătă albă sau roşie se păstrează astfel: se leagă cu sfoară rădăcinile şi se atârnă de o bară, cu cotorul în sus, fără să se atingă între ele.

Înainte de a da o friptură la cuptor, pune o coajă de banana alături de aceasta sau sub friptură, pentru a obţine un preparat mai suculent.

Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.

Ouăle se folosesc cu succes în hrana celor care vor să slăbească. Ele nu îngraşă, dar prin conţinutul în fier (asimilabil total în organism) combat anemia.

Ardeii copţi nu se curăţă sub apă pentru că îşi pierd din vitamine şi din valoarea nutritivă. Se pun într-un vas acoperit, până se răcesc.

Produsele lactate nu se păstrează la lumină deoarece aceasta favorizează distrugerea vitaminei B2.

Usturoiul se păstrează în pivniţă, pe funii, ca să nu îngheţe.

Vezi și: Cum se păstrează corect cartofii. Așa nu se vor mai strica! Truc genial

*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel