O bucată de pâine pusă în oala în care fierbi varza te poate ajuta mai mult decât ți-ai fi închipuit. Iată cum funcționează acest truc genial.
O bucată de pâine uscată pusă în vasul în care se fierbe varza sau conopida, ori deasupra vasului, va absorbi mirosul.
Dacă adăugaţi în apa clocotită puţină zeamă de lămâie, legumele puse la fiert nu se mai înnegresc.
Mirosul de pește sau ou, lăsat pe tacâmuri, se îndepărtează prin frecarea lor cu o felie de lămâie.
Carnea umezită cu apă nu se pune în ulei încins pentru că va căpăta un gust neplăcut.
*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Vezi și: Salată ca la Roșiori. Cel mai gustos aperitiv - Rețeta veche
De ce să nu folosești niciodată lapte rece când prepari piureul. Cea mai mare greșeală!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News