De ce să pui sare de lămâie în apa în care fierbi ciupercile. Trucul secret al bucătarilor

Acest truc te ajută foarte mult. Vei fi mulțumit la final. Iată care este motivul pentru care ar trebui să adaugi sare de lămâie în apa n care fierbi ciupercile.

1. Ciupercile proaspete se pot păstra cel mult 24 de ore, în frigider, la temperatura de 2-4 grade Celsius. 

2. Nu curăţaţi pălăria ciupercilor de pielițele ce o acoperă deoarece prin aceasta scădeţi valoarea nutritivă a preparatelor

3. Preparaţi ciupercile numai în vase emailate, cu smalțul întreg, iar la tăierea lor folosiţi numai cuţite inoxidabile. 

4. Înainte de începerea preparării mâncărurilor, curăţaţi ciupercile de impurități (frunze, pământ, nisip), înlăturaţi părţile atacate de dăunători şi baza piciorului și spălaţi bine în mai multe ape.

5. Menţineţi culoarea şi prospeţimea ciupercilor adăugând în apa de spălarea sau la fierbere 3 g sare şi 0,5 g sare de lămâie la litrul de apă. 

*Aceste sfaturi au fost preluate din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.

Vezi și: Pește "ca la Borcea". Rețeta românească pe care nu ai cum s-o ratezi!

Cum fierbi carnea rapid. Ai nevoie de un ingredient banal. Nu e vorba despre sare!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel