Ești curios de ce ar trebui să adaugi sare în paharul de vin? Ei bine, până și specialiștii recurg la acest truc, iar rezultatul este unul inedit.
Nathan Myhrvold, fost manager al departamentului tehnologic al Microsoft, a descoperit că un vârf de sare poate netezi şi echilibra gustul vinului, potrivit The Wall Street Journal.
Aflat la o vinărie, cineva a spus că şi-ar dori ca paharul de Cabernet să fie mai gustos şi să nu mai aibă o aromă atât de puternică de fructe. Atunci, Myhrvold a adaugat puţină sare în pahar, iar gustul vinului s-a îmbunătăţit,
Un vin mai ieftin asupra căruia ai dubii în privinţa gustului îl poţi transforma astfel într-un produs excelent, scrie The Independent. Pentru echilibrarea aromelor, unii iubitori ai vinului merg pe varianta decantării masive, cu ajutorul blenderului.
Vezi și: Smântână de post. Cum se prepară. Gata în 3 minute!
Truc genial pentru o mămăligă fără cocoloașe. Secretul gospodinelor desăvârșite
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu