De ce să pui suc de lămâie în apa în care fierbi orezul. Secretul pe care nicio carte de bucate nu ți-l oferă. Sucul de lămâie adăugat în apa în care fierbi orezul te ajută mai mult decât ai fi crezut. Chiar dacă nu scrie în nicio carte de bucate, acest truc trebuie "pus bine".
Orezul rămâne întreg dacă adaugi puţin suc de lămâie în apa în care fierbe.
Pentru ca perișoarele să se lege și să nu se mai împrăştie în ciorbă, se adăuga o lingură de orez în compoziţia lor.
Orezul conține foarte mult amidon, motiv pentru care acesta poate face foarte multă spumă atunci când îl gătiţi. Spălați-l înainte de a-l găti. De asemenea, dacă vreți ca orezul să nu iasă moale, atunci când îl fierbeți, adăugaţi un vârf de linguriţă de sare la 180 de grame de orez.
Înainte să fie prăjiţi, cartofii se fierb în apă cu oţet balsamic, ceea ce le va da o savoare deosebită în interior, eliminându-se astfel și o cantitate mare de amidon din ei. De asemenea, nu se vor imbiba cu grăsime când se prăjesc.
Vezi și: De ce să pui oțet în tigaie, când faci ouă ochiuri în apă. Truc magic în bucătărie. Vei fi încântat!
De ce să adaugi dovlecei fierți în salata de vinete. Secretul furat de la mama. Rezultat excepțional
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu