Votca adăugată în aluatul pentru plăcintă face minuni. Munca ta va fi ușurată, iar cei dragi vor fi încântați.
Alcoolul se va evapora în timpul gătirii, astfel că plăcinta nu va avea gust de votcă. Însă, adăugând votcă nu este necesară foarte multă apă, iar acest mic truc te ajută să obţii un aluat cu unt fărâmicios perfect.
De asemenea, pentru ca aluaturile de patiserie să fie fragede, foloseşte ingrediente reci (făina, untul, ouăle). Le poţi pune la frigider înainte. După ce ai făcut aluatul, mai lasă-l 30 de minute la rece.
Când prepari o prăjitură cu unt, congelează-l mai întâi şi apoi dă-l prin răzătoare pentru a-l încorpora mai uşor în aluat.
Vrei şniţele cât mai crocante? Pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.
Vezi și: Ardei iuți în oțet, fără fierbere. Cea mai simplă rețetă. Este preferata românilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu