Acest truc te va ajuta mai mult decât ți-ai fi închipuit. La cât este de eficient, ar putea fi folosit, cu siguranță, și în restaurante. Iată de ce trebuie să umezești lama cuțitului înainte de a tăia prăjiturile.
Prăjiturile cu multe staturi sau care fac cuţitul lipicios atunci când le porţionezi pot fi tăiate mai uşor. Înainte de a începe operaţiunea, pune apă caldă într-o cană înaltă sau un pahar. Umezeşte cuţitul şi începe să tai. Din timp în timp, afundă cuţitul în pahar şi continuă să tai.
Tot cu un cuţit umezit în apă fierbinte întinzi mai uşor glazura pe tort şi o netezeşti pentru un aspect deosebit.
De asemenea, dacă vei umezi lama cuţitului cu apă călduţă înainte de a tăia cozonacul sau checul în stare caldă, nu se vor mai sfărâma.
Vezi și: Prăjitura MIGNON cu nuci. Rețeta specială care-i va surprinde pe cei dragi
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu