De ce să folosești o lingură metalică după ce ai gătit cu usturoi.
Cui nu-i place să adauge un cățel sau doi (sau 10) de usturoi în paste, salate sau orice alt preparat? Cu siguranță usturoiul este un aliment iubit de foarte mulți, însă poate deveni enervant mirosul care rămâne pe mâini după ce l-am folosit.
Puțini sunt cei care știu cum să scape de acel miros neplăcut, motiv pentru care îți vom dezvălui secretul.
După ce ai curățat sau tocat usturoi, freacă o lingură metalică între degete.
În felul acesta, vei scăpa de mirosul neplăcut, pentru că lingura metalică atrage mirosul sulfuros.
Separarea albușurilor de gălbenușuri este o practică obișnuită, dar dificilă în bucătărie. Nu de puține ori, gălbenușul se sparge și ajunge în albuș. Cum rezolvă situația un cățel de usturoi?
Potrivit unui clip viral pe Tik Tok, cea mai simplă tehnică de separare a albușului de gălbenuș este cea cu un cățel de usturoi.
Pur și simplu îți freci degetele pe cățelul de usturoi, apoi separi foarte ușor gălbenușul - aproape magic - de restul oului.
De când a fost publicat, videoclipul a strâns peste 1,7 milioane de aprecieri și 17.000 de comentarii de la utilizatori care au fost impresionați de tehnică.
„Nu știu cum, dar funcționează”, a fost sentimentul general al utilizatorilor de TikTok. (VEZI VIDEO AICI)
Usturoiul este alegerea perfectă pentru a adăuga aromă unei rețete de mâncare, dar el aduce și o listă lungă de beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante puternice. Usturoiul conține un compus numit alicină, care s-a dovedit că ajută la scăderea nivelului de colesterol, previne coagularea sângelui și are proprietăți anti-cancer și efecte anti-microbiene, arată experții de la Asociația Americană a Medicilor de Familie.
Usturoiul are puține calorii, dar este bogat în substanțe nutritive, conținând mangan, vitamina B6, vitamina C, seleniu și fibre. Este un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Spre exemplu, un studiu a constatat că o doză zilnică de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, reducând în același timp durata medie a simptomelor de răceală cu 70%, arată nutriționistul David Wolfe, potrivit DC MEDICAL.RO
Potrivit experților de la Universitatea din California, Davis, usturoiul pe care îl luăm de la magazinul alimentar este de obicei un soi moale. Dacă vă cultivați propriul usturoi, acesta este probabil din soiul dur, care produce și o tulpină verde. Ambele au același gust pe care îl apreciem cu toții, dar o căpățână de usturoi moale are numeroși căței mai mici, în timp ce usturoiul dur are mai puțini bulbi, mai mari.
Indiferent dacă aveți usturoi moale sau dur, căpățânile întregi ar trebui să se păstreze aproximativ cinci sau șase luni dacă sunt depozitate corespunzător. Cu toate acestea, odată ce le rupeți, valabilitatea cățeilor rămași scade la aproximativ 10 zile.
Usturoiul se dezvoltă bine la temperaturi mai scăzute. Găsirea unei zone întunecate și bine aerisite în bucătăria dvs. este cea mai bună modalitate de a păstra orice tip de usturoi întreg proaspăt timp de câteva luni. Deși așezarea lor într-un sertar ar putea părea ideală, Jerry James Stone, bucătar și autor de cărți de bucate avertizează că nu este o metodă bună. El explică faptul că acest lucru probabil nu va permite o ventilație suficientă și va face ca usturoiul să se strice mai repede. În schimb, păstrați usturoiul în cămară sau într-un loc pe o tejghea care nu este expusă la prea multă lumină solară. În medie, usturoiul va rezista șase luni în aceste cazuri, potrivit Spectacola.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News