De ce să-ți lași pisica să urce pe pieptul tău și să doarmă acolo

foto: Unsplash
foto: Unsplash

Atunci când pisica ta vine și se așează pe tine, las-o! Îți face mult bine!

Să îți lași pisica să doarmă pe pieptul tău poate aduce atât beneficii pentru ea, cât și pentru tine. Iată câteva motive, potrivit Catster:

Pisicile dorm pe pieptul tău deoarece se simt în siguranță și confortabil. Bătăile inimii și ritmul respirației tale le oferă un sentiment de liniște și protecție.

În plus, se întărește legătura dintre tine și pisică. Este modul animăluțului tău de a-și arăta afecțiunea și încrederea.

Prezența și căldura pisicii pot avea un efect calmant. Atingerea blănii și torsul micuței feline ajută la reducerea anxietății și la îmbunătățirea stării tale de bine atât pentru tine cât și pentru animal. Pentru unii oameni, torsul constant al pisicii poate funcționa ca un zgomot alb relaxant, facilitând un somn mai odihnitor.

Pieptul tău emite căldură, iar pisicile sunt atrase de locurile călduroase, mai ales în timpul somnului.

De ce caută pisica locuri calde

ele trebuie să își regleze temperatura corporală, care este mai ridicată decât a oamenilor, în jur de 38-39°C, iar un loc cald le ajută să o mențină fără să consume prea multă energie. Acest comportament are și rădăcini în instinctul de supraviețuire, deoarece în sălbăticie pisicile se adăpostesc în locuri calde pentru a se proteja de frig și a economisi energie, mai ales în timpul somnului.

Căldura le oferă, de asemenea, confort și le ajută să se relaxeze, fiind ideală pentru odihna lor, mai ales că pisicile dorm până la 16 ore pe zi. Totodată, căldura îmbunătățește circulația sângelui, ceea ce le face să se simtă mai bine, în special în articulațiile sensibile. În plus, pisicile domestice păstrează o memorie evolutivă de la strămoșii lor, care trăiau în climate mai calde, așa că acest comportament de a căuta căldura este firesc pentru ele. Astfel, căutarea locurilor călduroase reprezintă pentru pisici o modalitate de a-și asigura confortul, sănătatea și siguranța.

Ce înseamnă când pisica toarce zgomotos

Când o pisică toarce zgomotos, aceasta este, în general, un semn de confort, fericire și relaxare. Pisicile torc de obicei atunci când se simt în siguranță și mulțumite, iar torsul zgomotos poate indica faptul că se simt foarte bine în acel moment, fie că sunt mângâiate, fie că se odihnesc într-un loc confortabil. Totuși, torsul poate avea și alte semnificații. Uneori, pisicile torc și pentru a se calma atunci când sunt stresate, rănite sau bolnave. Torsul produce vibrații care le ajută să se relaxeze și chiar să se vindece, datorită efectului pe care aceste vibrații îl au asupra mușchilor și oaselor.

Dacă o pisică toarce zgomotos în mod constant sau în situații de disconfort poate fi un semn că încearcă să se liniștească. În general, însă, torsul zgomotos este asociat cu o stare de bine și apropiere față de stăpân.

O pisică doarme, în medie, între 12 și 16 ore pe zi. Acest interval de timp poate varia în funcție de vârstă, personalitate și nivel de activitate. Pisicile mai tinere și cele în vârstă pot dormi chiar și până la 20 de ore pe zi. Acest tipar este moștenit din instinctele lor de vânător. În sălbăticie, pisicile își conservă energia pentru a vâna, iar somnul le ajută să se recupereze. Chiar dacă pisicile domestice nu mai au nevoie să vâneze, acest tipar a rămas în comportamentul lor natural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel