De ce să ții carnea 5 secunde deasupra tigăii, înainte de-a o prăji. Secretul bucătarilor profesioniști. Orice gospodină ar trebui să cunoască acest truc folosit de chefii bucătari.
Nu săra carnea înainte de a o pune la grătar. Va absorbi tot sucul şi carnea nu se va rumeni. După ce a făcut o crustă, poţi pune puţină sare. La sfârşit, cum o iei de pe grătar, mai poţi adăuga puţin, scrie libertatea.ro. Astfel, friptura va fi suculentă.
rei şniţele cât mai crocante? Pune în făina prin care le tăvăleşti o linguriţă de praf de copt. Prăjeşte-le în ulei bine încins ca să fie mai puţin grase. Aşa vor absorbi o cantitate minimă de ulei.
Pentru a prăji bucăţile de carne ţine-le deasupra tigăii cu ulei, timp de cinci secunde, folosind un cleşte de bucătărie. În acest fel vei preveni lipirea mâncării şi deteriorarea vaselor de bucătărie.
Vezi și: De ce să pui oțet în piure. Trucul magic al bucătarilor chefi. Rezultat fabulos!
Cum faci eugenii de casă. Rețeta cu "gust de altădată"
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu