De ce să ții cartofii congelați în apă rece și să-i fierbi cu oțet, înainte de preparare. Trucul excelent

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Dacă, uneori, mai apelezi la cartofii congelați, trebuie să știi că există un truc care te poate ajuta foarte mult în gătirea lor. Iată cum funcționează.

Atunci când se sotează legume, sararea se va pune la sfârşit, pentru a se evita pierderea sucului acestora, umezirea şi pentru a se putea rumeni mai repede, scrie bucataria-romaneasca.ro.

Conopida îşi va păstra culoarea albă dacă în apa care fierbe se pune o linguriţă de sare. Pentru a îndepărta insectele din conopidă, înainte de fierbere se ţine circa o oră în apă rece.

Când se fierb legumele proaspete, sarea se pune întotdeauna la început. La legumele uscate, sarea se pune cu câteva minute înainte de a fi gata fierte, pentru a nu se întări.

Zeama de varză murată, atunci când este folosită la acritul ciorbei, mai întâi se fierbe separat într-un vas cu o ceapă, se spumează și abia apoi se adaugă la ciorbă.

Vezi și: Trucuri eficiente pentru gospodine. De ce să pui un gălbenuș în salata de vinete

De ce să ții cartofii congelați în apă rece și să-i fierbi cu oțet

Gustul neplăcut al cartofilor îngheţaţi poate fi înlăturat prin ţinerea acestora, înainte de preparare, în apă rece şi fierberea în apă clocotită, cu sare şi o lingură de oţet.

Cartofii se fierb la foc încet. Dacă focul este prea puternic, ei se vor sfărâma la suprafaţă şi vor rămâne tari la mijloc.

La fierberea legumelor verzi, sarea se adaugă întotdeauna la început, pentru a nu se pierde vitaminele şi sărurile minerale.

Friptura nu se sărează înainte de a fi pusă pe grătar pentru că substanţele nutritive din ea, sub influenţa sării, se elimină.

Pentru ca ardeii să-şi păstreze culoarea şi după preparare, li se adăugă puţină zeamă de lămâie.

Ciorba de fasole verde sau uscată va fi mai aromată dacă i se adăuga o linguriţă de zahăr.

Pastele făinoase nu se prind de fundul vasului dacă, în timpul fierberii, se adaugă puţină sare.

Vezi și: Cea mai bună rețetă de mici. Cum se prepară: Ies pufoși și savuroși

Pentru a da un gust mai bun cartofilor, în timpul fierberii acestora se adaugă 3-4 căţei de usturoi.

După ce se scurge prima apă de la fasole, se adaugă la fiert 2-3 căţei de usturoi.

Legumele verzi se fierb în vase descoperite, în acest fel păstrându-şi culoarea.

Usturoiul nu se păstrează la frigider deoarece capătă un gust amărui.

Vezi și: Trucuri pentru pasionații de bucătărie și de... dulce. De ce să pui oţet în aluatul de chec

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel