De ce se ascund pisicile. Când trebuie să te îngrijorezi

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Pisicilor le place să se ascundă în locuri precum cutiile de carton și pungile de hârtie pentru cumpărături. Pisica ta s-ar putea bucura chiar să se adăpostească sub o masă de cafea sau un scaun. De ce le place pisicilor să se ascundă atât de mult și cum poți să le oferi locuri sigure în care să se ascundă?

De ce se ascund pisicile

Pisicile adoră să stea în spații închise, cum ar fi sub mobilier și în cutii de carton, deoarece astfel se simt în siguranță. Dorința de a se ascunde este un comportament normal pentru pisici. Îngrijorarea apare atunci când o pisică începe să se ascundă mult mai des. O pisică în mod normal sociabilă, care începe să se ascundă mai frecvent, poate fi bolnavă, stresată, speriată sau afectată de o combinație a acestor factori.

Dacă pisica ta începe să se ascundă mai des, asigură-te că mănâncă, bea și folosește litiera în mod normal. Pisicile pot începe să se ascundă mai mult dacă nu se simt bine, iar orice durere sau disconfort poate afecta, de asemenea, obiceiurile alimentare și utilizarea litierei. Ascunderea mai frecventă din cauza unei probleme medicale este considerată un simptom nespecific la pisici. Acest lucru înseamnă că, dacă pisica se ascunde din cauza unei probleme medicale, poate fi cauzată de o gamă largă de afecțiuni. Veterinarul poate identifica un motiv specific printr-un examen fizic detaliat și teste, cum ar fi analize de sânge și radiografii.

Dacă veterinarul nu găsește nimic în neregulă din punct de vedere medical, interesul brusc al pisicii pentru ascunderea constantă poate fi o problemă comportamentală. Pisicile pot deveni ușor stresate din cauza schimbărilor de mediu. Factori precum mutarea într-o casă nouă, apariția unor persoane sau animale noi în casă sau chiar rearanjarea mobilierului pot stresa o pisică. În casele cu mai multe pisici, este posibil ca o pisică să o agreseze pe alta, determinând-o pe cea agresată să se ascundă din cauza nervozității. Aceasta este o problemă comună în casele cu mai multe pisici. Pisicile pot avea, de asemenea, fobii de zgomote, cum ar fi furtunile și artificiile, care le pot determina să se ascundă din teamă.

2. Sursa foto... (pisica-cardboard_63668000.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @FREEMAN777

Cum să oferi spații sigure pentru ascunderea pisicii tale

Deoarece ascunderea este un comportament normal la pisici, în loc să încerci să împiedici pisica să se ascundă, este mai bine să-i oferi locuri sigure în care să se ascundă. Astfel, nu se va ascunde în locuri nesigure, cum ar fi mașina de spălat sau în spatele aparatelor electrocasnice. Majoritatea pisicilor preferă să stea sus, departe de podea. 

Pisicile mai în vârstă pot suferi de artrită, chiar dacă nu o arată, așa că acestea ar putea aprecia locuri mai joase în care să se ascundă. Acestea pot include cutii de carton, fie făcute acasă, fie căsuțe de zgâriat, dar și cușca lor de transport. De fapt, lăsând cușca de transport la vedere tot timpul, cu o pătură confortabilă în interior, poate face mai ușor să îți duci pisica la veterinar. Dacă pisica vede cușca ca pe un loc sigur în care să se ascundă, va fi mai ușor să o pui în cușcă când trebuie să pleci undeva.

Ascunderea este un comportament perfect normal pentru pisica ta. Trebuie să te îngrijorezi doar dacă începe să se ascundă mai des sau dacă se ascunde în locuri nesigure. Pentru mai multe idei despre cum să creezi locuri sigure de ascundere pentru pisica ta sau pentru mai multe informații despre când ar trebui să te îngrijorezi cu privire la ascunderea pisicii tale, consultă medicul veterinar, potrivit Thesprucepets.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel