De ce se bea cafeaua alături de un pahar de apă

foto pexels
foto pexels

În Grecia, cafeaua este întotdeauna servită alături de apă. Fie că te afli la o terasă și primești sticla de apă rece și pahare, fie că ești pe plajă și, alături de cafea, primești o sticlă de apă la 0,5 l, fără excepție, vei servi cafeaua- indiferent de tipul ei- alături de apă. Și nu este un simplu gest de ospitalitate, așa cum probabil te-ai fi gândit. 

A-ți bea cafeaua alături de un pahar de apă este la fel de important precum sfatul de a consuma zilnic 2 litri de lichide. 

Iată motivele pentru care se bea cafeaua alături de apă: 

1. Deshidratarea

După 8 ore de somn, ești deshidratat/ă. În plus, cafeaua este un diuretic, adică îți deshidratează și mai mult organismul, iar dacă vei rata paharul de apă, cafeaua te va deshidrata și mai mult. 

2. Iritarea stomacului

Cafeaua este destul de acidă și-ți poate irita stomacul dacă este primul lucru pe care-l consumi dimineața. Desigur, medicii recomandată să bei cafea după micul dejun, dar, dacă nu faci asta, stomacul tău îți va mulțumi și pentru paharul de apă. 

3. Are gust mai bun

Cafeaua are un gust mai bun când nu ai alte arome în gură. Astfel, dacă vei bea un pahar de apă înainte de a-ți savura cafeaua, o vei simți mai gustoasă și nu va fi o simplă senzație. 

4. Elimină oboseala

Se spune că la 25 de minute după ce ți-ai băut cafeaua, îți face prezența efectul teobrominei, cauza oboselii neînțelese pe care o ai chiar după ce ai băut cafeaua, ce ar fi trebuit să aibă efect energizant. Consumul de apă reduce acest efect, dând startul unei zile pline de energie. 

Sursa

În Italia, pe de altă parte, veți primi apă minerală alături de cafea, din aceleași motive: apa minerală ajută la împrospătarea gurii înainte de a gusta espresso-ul, cafeaua conține cofeină, care este considerată un diuretic, iar apa ajută la echilibrarea lichidelor. 

Beneficii pentru sănătate

Cafeaua conține mulți compuși benefici pentru sănătate, inclusiv cofeină, diterpene și acid clorogenic. Studiile arată că este legată de prevenirea afecțiunilor cronice și degenerative, inclusiv cancerul, tulburările cardiovasculare, diabetul și boala Parkinson, scrie Medical News Taday. 

Cofeina, compusul cel mai frecvent studiat din cafea, exercită efecte pozitive asupra funcției renale, iar consumul zilnic de cafea este legat de un risc mai scăzut de boală cronică de rinichi. Deși alți compuși din cafea sunt mai puțin studiați, compuși precum acidul clorogenic și trigonelina sunt cunoscuți că reduc inflamația generalizată și stresul oxidativ.

A ști mai multe despre modul în care consumul de cafea afectează incidența altor afecțiuni legate de rinichi ar putea ajuta factorii de decizie să ia măsuri pentru a reduce riscul oamenilor de a dezvolta boli renale progresive.

2-3 cești de cafea pe zi pot reduce riscul de leziuni renale cu 23%

Recent, cercetătorii au investigat efectele consumului de cafea asupra leziunii renale acute (AKI), atunci când rinichii își pierd brusc întreaga funcție sau parțial.

AKI reprezintă o problemă de sănătate publică, cu aproximativ 0,25% din populația generală care se confruntă cu AKI, care crește la 18% în rândul persoanelor care sunt spitalizate anual.

Din analiza lor, cercetătorii au descoperit că un aport mai mare de cafea este legat de un risc mai scăzut de incident AKI. Studiul a fost publicat în Kidney International Reports.

Citește continuarea aici: Două cești de cafea pe zi pot reduce riscul de leziuni renale cu 23% - studiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel