Europarlamentarul PDL, Monica Macovei, întrebată, miercuri, pe baza căror informații a fost redactat raportul MCV pentru România, a subliniat că se bucură de faptul că există "impresia" că ea face parte din "bucătăria redactării raportului", dar că nu s-a întâlnit cu reprezentanții Comisiei Europene și nici nu a avut vrea influență în acest sens.
La întrebarea privind pe baza căror informații a fost redactat Raportul MCV pentru România, Macovei a precizat într-o intervenție la Realitatea Tv că ea nu s-a văzut cu reprezentanții Comisiei însă ”se bucură că există această impresie”.
”În niciun caz de la mine, am văzut că a fost și o întrebare (a unei jurnaliste puse lui Mark Gray, n.r.) dacă s-au întâlnit cu mine cei de la Comisie când au redactat raportul. Aud asta de ani de zile. Nu, nu s-au întâlnit cu mine și nu eu nu fac parte din bucătăria redactării raportului și nici nu îl influențez, dar mă bucur că există această impresie”, a explicat, miercuri, la Realitatea TV, Monica Macovei, întrebată fiind în legătură cu sursa informațiilor care au stat la baza întocmirii raportului MCV pentru România, de către CE.
Fostul ministru al Justiției a mai susținut și că premierul Victor Ponta este responsabil ca șef de partid că parlamentarii PSD nu au votat pentru ridicarea imunității celor trei colegi ai lor cu dosare. ”Cel mai important este că Victor Ponta să-și asume responsabilitatea pentru ce depinde de el, rău în acest raport, și anume lipsa de voință politică pentru măsurile anticorupție, faptul că sunt deja trei persoane, Borbely, Dobre și Stan, la care parlamentarii PSD nu numai USL, de care el personal este responsabil ca președinte al partidului, au votat împotriva ridicării imunității. Deci trebuie să-și asume răspunderea ca șef de partid”, a susținut Macovei.
”Astăzi nu e o zi de discutat despre Schengen ci despre voința politică pentru continuarea anticorupției și reformelor în Justiție. Concluzia este, citind raportul, că nu există această voință politică sau că ea e tot mai scăzută. Intrarea în Schengen depinde de condițiile tehnice care sunt îndeplinite, de circa doi ani de zile, cum a spus și astăzi Comisia Europeană”, a mai spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu