De ce se încearcă acum schimbarea premierului Boc

basescu1
basescu1

Jocul de-a demisia premierului Boc nu este legat de tensiunile din partid, ci de lansarea Uniunii Social Liberale, ne-au declarat surse prezente la întâlnirea preşedintelui cu parlamentarii portocalii. Procesul de înscriere la tribunal nu este încă finalizat, așa că președintele Băsescu trebuie să se grăbească, dacă vrea să nominalizeze un nou premier care să-i fie pe plac.

După ce USL va avea actele în regulă, Băsescu va fi obligat să numească pe cine doreşte USL, fiindcă aceasta devine formaţiunea cu cei mai mulţi parlamentari. Schimbarea premierului era prevăzută pentru  primăvară, astfel încât Emil Boc să adune toate resentimentele generate de curbele de sacrificiu şi să fie îndepărtat, pentru a se da satisfacţie electoratului, în momentul în care începe relansarea economică. Viteza cu care s-a constituit USL a dat peste cap planurile prezidenţiale, PDL trebuind să devanseze momentul  debarcării lui Boc. Dacă nu reuşeșete rapid să găsească un nou premier de carton, Băsescu va trebui să aştepte, cu Boc în funcţie, procesul de înscriere la tribunal a Alianţei dintre PDL, UDMR și UNPR. UDMR ar putea să-şi crească pretenţiile, iar parlamentarii minorităţilor, cu care PDL face acum majoritatea, nu pot să fie înregimentaţi oficial în Alianță, aşa că va fi extrem de greu de depăşit USL.

Premierul Emil Boc se gândeşte la demisie. Traian Băsescu îl vrea pe Mugur Isărescu în fruntea Guvernului – UPDATE

Lideri ai PDL au declarat, luni, că începând de duminică au avut loc mai multe întâlniri între şeful statului şi reprezentanţi ai formaţiunii şi că din discuţiile cu Traian Băsescu ar rezulta că "se caută un premier independent în locul lui Emil Boc".  Preşedintele Traian Băsescu i-ar fi propus lui Mugur Isărescu să preia şefia Guvernului, şeful statului venind cu soluţia premierului independent după ce a constatat, la discuţia cu liderii de organizaţii PDL, că Emil Boc nu mai are susţinerea necesară.

Din ciclul ”Fetele simt când ești disperat”: Băsescu s-a gândit pentru funcția de premier independent până și la Văcăroiu

Pedeliștii au fost șocați de una dintre propunerile pentru înlocuirea lui Emil Boc. Printre tehnocrații amintiți de Traian Băsescu s-a numărat și fostul premier PDSR, Nicolae Văcăroiu, în prezent președintele Curții de Conturi. Sursele noastre nu și-au dat seama dacă propunerea șefului statului a fost făcută doar ca o amenințare la adresa PDL, în caz că nu reușește să găsească rapid o soluție la această criză autoprovocată, sau dacă Băsescu chiar ține la numirea lui Văcăroiu.

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte cu premierul Emil Boc şi cu parlamentarii PDL la Palatul Parlamenui

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte la ora 14.30 cu premierul Emil Boc şi cu parlamentarii PDL. Întâlnirea va avea loc la Palatul Parlamenului. Potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax, întâlnirea a fost solicitată de parlamentarii PDL, pentru a fi găsită o soluţie în privinţa persoanei care va prelua postul de premier în cazul demisiei lui Emil Boc.

Sulfina Barbu pregătește pretextele pentru retragerea lui Boc din funcția de premier. Brusc, e nevoie de el pentru a se dedica partidului

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat că e important să se separe funcţiile de preşedinte PDL şi premier, arătând că, dacă partidul va decide acest lucru, Emil Boc "cu siguranţă se gândeşte foarte serios la partid pentru că încă are această calitate de preşedinte al partidului".

Propunerea lui Băsescu pentru şefia Guvernului ar putea fi Cristian Popa de la BNR

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa ar putea fi nominalizarea pentru postul de premier pe care şeful statului o va invoca la întâlnirea cu parlamentarii PDL de marţi după-amiază, cărora le va cere sprijinul pentru un prim-ministru independent, dar cu un Cabinet politic, susţin surse din partid.

Citeşte şi:

Băsescu vrea să-l sacrifice pe Boc pentru a salva PDL. Liderii din judeţe se opun – AUDIO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel