Ministerul Sănătăţii a explicat de ce s-a luat măsura închiderii restaurantelor.
"Având în vedere interpretarea eronată apărută în spațiul public în privința Raportului săptămânal de supraveghere (21 septembrie - 4 octombrie), realizat de Institutul Național de Sănătate Publică, referitor la analiza unităților în care au fost confirmate cazuri de infectare cu noul coronavirus, inclusiv în domeniul Horeca, suntem abilitați să facem următoarea precizare:
În cadrul analizei au fost incluse persoanele care, în anchetele epidemiologice, au declarat mediul în care s-au aflat în contact cu alte persoane confirmate pozitiv. Din acest punct de vedere, în cazul Horeca, este vorba de persoane care au declarat că lucrează în industria ospitalității și au intrat în contact cu persoane care au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus. Precizăm faptul această analiză nu este de natură a evalua riscul epidemiologic generat de activitatea Horeca și nici diferențierea riscului în funcție de spațiul (închis sau în aer liber) în care se desfășoară activitatea.", a explicat Ministerul Sănătăţii.
În spaţiul public a apărut o informaţie potrivit căreia în industria HORECA fusese un singur focar de infecţie cu coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News