Care este motivul pentru care se înnegrește argintul.
Argintul este un metal nobil, apreciat şi folosit încă din cele mai vechi timpuri de foarte mulți dintre noi. Argintul este un aliaj de metal, adesea confecționat din 92,5% argint pur și 7,5% alte metale, cum ar fi cuprul.
Cu toate acestea, există o mulțime de persoane cărora li s-a întâmplat să li se înnegrească bijuteria, fără să știe de ce, în ciuda faptului că le curățați regulat.
Ei bine, trebuie să știi că acest lucru are legătură strânsă cu sănătatea celui care o poartă.
Cercetătorii au descoperit că argintul are proprietăţi antibacteriene, deci orice bijuterie confecţionată din acest metal. Potrivit lor, orice bijuterie de argint se va înnegri dacă în corp există o infecţie.
Faptul că argintul își schimbă culoarea poate indica o disfuncție a rinichilor sau probleme cu sistemul nervos.
Dacă se înnegresc doar unele bijuterii, aceasta este o dovadă că există careva dereglări ale sistemului endocrin.
Însă, atenție, nu este obligatoriu ca în momentul în care bijuteria şi-a schimbat culoarea să fii bolnav.
În plus, unii spun că totul ține și de o vrajă și că dacă ți se înnegrește inelul, înseamnă că și s-a făcut un farmec de celibat. În schimb, dacă se înnegresc cerceii înseamnă că este vorba despre un deochi puternic, iar dacă se înnegrește cruciulița nu este un semn bun.
Asta este doar o legendă, încă explicația științifică: adaosul de cupru care se oxidează sub influența umidității și al aerului. Arginul se poate înnegri și din cauza diverselor solutii cu care intră în contact sau chiar de PH-ul pielii.
Prin urmare, metalul prețios poate fi acoperit cu depuneri, care se acumulează. Viteza de formare a acestor depuneri este diferită și depinde de frecvența contactului cu apa, schimbările climatice și umiditatea aerului.
În zona pieptului sunt situate majoritatea glandelor sebacee, motiv pentru care lănțișoarele și pandativele sunt mai predispuse să-și schimbe culoarea. Deci este vorba de transpirație, nu de vreun farmec.
În plus, bijuteriile de argint se mai pot înnegri și din cauza stresului sau dacă ați consumat medicamente cu conținut de sulf sau dacă ați depus efort fizic intens.
1. Apă și săpun - cea mai recomandată metodă.
2. Pastă din apă cu bicarbonat de sodiu. Bijuteria se freacă ușor, cu o periuță de dinți sau cârpă.
3. Oțet alb cu bicarbonat de sodiu - o metodă de curățare blândă.
Umpleți o jumătate de cană cu oțet și adăugați 2 linguri de bicarbonat, apoi lăsați bijuteria la înmuiat timp de aproximativ la trei ore, apoi clătiți-o cu apă și șterge-o ușor cu o cârpă.
1. Dă bijuteriile jos atunci în timpul treburilor casnice pentru ca produsele de curățenie sau transpirația să nu le afecteze.
2. Nu lăsați bijuteriile în bătaia Soarelui.
3. Nu intrați în piscină cu bijuteriile de argint.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu