Ai observat și tu, uneori, acea pojghiţă neagră formată deasupra gemului din borcan sau deasupra zacuscăi? Ei bine, există o explicație pentru acest fenomen. Iată unde greșești și ce trebuie să faci când întâlnești o astfel de situație.
Gemul sau zacuscă făcută în casă și pusă în borcane se usucă și se înnegrește deoarece oxidează. Când ai pus gemul în borcane, probabil, ai lăsat prea mult spațiu sub capac. Astfel, oxigenul a oxidat conținutui, iar partea de deasupra s-a uscat.
Partea înnegrită nu reprezintă niciun pericol pentru consum. Este doar gem sau zacuscă oxidată, înnegrită, dar gustul nu este schimbat. Un alt motiv pentru care se înnegrește gemul din borcane este acela că nu a avut suficient lichid sau sirop și începe să se usuce, scrie libertateapentrufemei.ro.
De asemenea, un alt motiv ar putea fi faptul că nu ai sterilizat și nu ai fiert suficient de bine borcanele. De obicei, partea uscată și înnegrită se îndepărtează și restul borcanului se poate consuma fără probleme.
Vezi și: Care este diferența dintre zahărul vanilat și zahărul vanilinat
Cum să previi mucegăirea pâinii. Secretele eficiente din bucătărie
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu