De ce se strâmbă pisicile atunci când miros ceva. Răspunsul Flehmen, explicat

foto: Freepik
foto: Freepik

Nu e "rânjet", nici grimasă. E un răspuns involuntar numit Flehmen!

Într-un videoclip adorabil postat de @nala.macy pe Instagram, o pisică absolut amuzantă poate fi observată în timp ce studiază cu grijă un ciorap, retrăgându-se apoi și făcând o expresie familiară celor care au pisici - gura deschisă și privirea șocată, asemenea unei grimase. Proprietarul pisicii a adăugat în descrierea videoclipului: „Dacă și pisica ta face asta, atunci să știi că ești... nespălat”.

Așa arată orice pisică după ce inspectează un obiect impregnat cu miros străin:

Reacția pisicuței din clipul viral, aici:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nala and Macy (@nala.macy)

Ce este răspunsul Flehmen

Conform PetMD, răspunsul Flehmen este un comportament observat la animale, în special la pisici, care le ajută să analizeze mirosuri interesante precum feromonii - substanțe chimice secretate pentru a comunica mesaje despre teritoriu, reproducere și identitate altor membri ai speciei lor. Este un răspuns voluntar, iar atunci când pisica ta face asta, de obicei își ține gura deschisă și face acea față amuzantă pe care o recunoaștem cu toții și o iubim în timp ce procesează mirosul.

Orice pisică se poate folosi de răspunsul Flehmen ca reacție la un miros pe care îl consideră demn de investigat. Printre mirosurile care pot provoca această reacție se numără urina, hainele murdare, secrețiile glandelor anale, feromonii faciali de la alte pisici și orice altceva considerat intrigant sau nou. Prin urmare, nu te îngrijora dacă pisica ta face această față după ce te-a mirosit - acest comportament nu indică nici pe departe că te consideră neîngrijit. Iar ciorapii? Ciorapii tăi... cel mai probabil sunt curați!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel