Poate că nu știați, dar sfecla roșie este nemaipomenită pentru bărbați. Vă prezentăm 6 motive să o consumați mai des.
Sfecla este un aliment uimitor! Are numeroase beneficii pentru sănătate. Este săracă în calorii și reprezintă o sursă excelentă de vitamine și minerale, esențiale pentru buna funcționare a organismului. Conține vitamina B9 (acid folic), vitamina C, mangan, potasiu, magneziu, fosfor și fier, dar și alți compuși care au o serie de beneficii pentru sănătate. Printre aceștia se numără betanina, pigmentul ce conferă culoare acestei legume rădăcinoase. Potrivit specialiștilor, acest compus ar preveni oxidarea colesterolului “rău” (LDL) și ar împiedica deteriorarea ADN-ului. De asemenea, nitriții și nitrații ce se găsesc în sfecla roșie ajută la scăderea tensiunii arteriale. În momentul în care acești compuși traversează arterele inimii, transmit semnale către celulele musculare din jurul arterelor pentru a se relaxa. Odată cu relaxarea acestor celule, vasele de sânge se dilată și, în acest fel, tensiunea arterială scade.
Sfecla roșie este bună și pentru bărbați, și pentru femei, deopotrivă. Însă, bărbații ar trebuie să o consume mai des, deoarece se pare că această legumă îmbunătățește funcția sexuală. Iată 6 motive care ar trebuie să te determine să incluzi sfecla în dieta ta.
Sporește forța fizică
Dacă îți dorești să îți crești rezistența în timpul antrenamentului, bea suc de sfeclă. Potrivit unui studiu, participanții care au băut sfeclă înaintea unui antrenament, au făcut cu până la 16% mai multe exerciții fizice.
Stimulează pierderea în greutate
Pe lângă faptul că este săracă în calorii, sfecla ajută și la detoxifiere. Ea nu conține grăsimi și este o sursă excelentă de fibre dietetice, jumătate solubile şi jumătate insolubile. Acestea ajută la eliminarea grăsimilor, prin menținerea unei funcții intestinale adecvate și prin scăderea nivelului de colesterol.
Îmbunătățește funcția sexuală
Datorită conținutului de nitrați, sfecla roșie este cunoscută în popor ca „Viagra naturală”. Consumul acesteia crește concentrația de oxid nitric, care dilată vasele de sânge, ducând la creșterea circulației în zona organului sexual bărbătesc. Acest lucru îi ajută pe reprezentanții sexului puternic să reziste mai mult în pat și să aibă erecții mai bune.
Îmbunătățește digestia
Sfecla roșie antrenează nervii din intestine și sporește capacitatea organismului de a digera alimente. Fiind o sursă extraordinară de fibre, sfecla roșie ajunge în colon și hrănește bacteriile intestinale prietenoase.
Previne și stopează cancerul
Potrivit unor studii, sfecla inhibă dezvoltarea carcinogenă şi creşte producţia de celule imune şi enzime ale corpului, care ajută la stoparea cancerului. Consumul de sfeclă s-a dovedit, astfel, util, în cazul unui bărbat care se confrunta cu tumoră pulmonară. După șase săptămâni de consum, tumoarea a dispărut.
Stimulează creierul
Sfecla încetinește efectele demenței și boala Alzheimer. Acidul folic din sfecla roşie poate ajuta la protejarea împotriva Alzheimer, prin prevenirea deteriorării zonelor hipocampului, pe care creierul le-a dedicat memoriei şi învăţării, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News