Află în articol de ce sicriul Reginei Eisabeta este căptușit cu plumb.
Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată luni, 19 septembrie. Sicriul Reginei este realizat din stejar englezesc și este căptușit cu plumb, care este o alegere tradițională de design pentru membrii Familiei Regale, potrivit rapoartelor, scrie inews.co.uk.
Utilizarea plumbului previne acumularea aerului și umidității, ajutând la conservare. Experții spun că sicriele etanșe sunt deosebit de importante atunci când sunt depuse deasupra solului.
Designul sicriului Reginei pare să fi fost făcut de Andrew Leverton, de la Leverton & Sons, firma agreată de Familia Regală Britanică. În urmă cu patru ani, Leverton a declarat pentru The Times că sicriul este făcut din stejar englezesc și căptușit cu plumb. Se crede că sicriul Reginei a fost construit în urmă cu aproximativ 30 de ani alături de cel al ducelui de Edinburgh, atunci când ambii erau încă în viață.
Sarah Hayes, managerul muzeului Coffin Works din Birmingham, spune că sicriele căptușite cu plumb, folosite încă din epoca victoriană, nu sunt rezervate doar familiei regale:
„Winston Churchill avea și un sicriu căptușit cu plumb, așa că nu este doar familia regală. JH Kenyon, antreprenori regali până în 1991, s-ar fi specializat în sicrie căptușite cu plumb, din acest motiv. Au făcut multe funeralii de rang înalt, inclusiv a lui Churchill. În general, stejarul și ulmul par să fie materialele alese pentru construcția sicrielor, dar când vine vorba de sicriele regale, acestea sunt deseori făcute din stejar, pe Sandringham Estate”.
Folosirea plumbului face ca acest tip de sicri să cântărească foarte mult. Din acest motiv a fost nevoie de opt militari, care să ducă pe umeri sicriul Reginei Elisabeta a II-a în ziua înmormântării. Se estimează că sicriul cântărește între 250 kg și 317 kg.
Pe străzile de obicei aglomerate s-a aşternut tăcerea pe măsură de tineri şi vârstnici s-au adunat în oraşe, sate şi localităţi din ţară pentru a urmări transmisiunea în direct a ceremoniei desfăşurate la Abaţia Westminster din Londra în cadrul funeraliilor suveranei britanice. Sute de oameni au urmărit funeraliile în Catedrala din Manchester, în timp ce la Birmingham, oamenii s-au adăpostit de ploaie sub copertine în Centenary Square din oraş. În faţa primăriei din Belfast, oamenii s-au ridicat în picioare pentru a intona imnul naţional. Pe aeroportul Gatwick, la sud de Londra, pasagerii au urmărit funeraliile pe ecrane în sălile de aşteptare.
Două fotografii în care Regina Elisabeta apare cu mâinile în buzunare au fost făcute publice după decesul său, de către garderobiera ei. Angela Kelly a povestit în ce context au fost realizate cele două fotografii și cât de veselă era suverana, deși la vremea respectivă s-a considerat că imaginile nu ar trebui să fie văzute de public.
Angela Kelly a povestit pe Twitter că Regina Elisabeta a II-a i-a mărturisit într-o zi că dorința ei secretă era să pozeze cu mâinile în buzunare, o ipostază în care nu fusese fotografiată până atunci. "Cu mulți ani în urmă, Majestatea Sa mi-a dezvăluit ceva - o dorință secretă pe care o avea de când era tânără. Majestatea Sa a vrut să fie fotografiată în ipostaze mai relaxate, să aibă mai multă libertate. De exemplu, să pozeze cu mâinile în buzunare", a spus Angela Kelly. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu